Glashütte Original PanoMaticLunar Gold Grün

A trendeket figyelembe véve nem csak Írországban lesz népszerű a Glashütte Original PanoMaticLunar Gold Grün. A zöld az új kék.

Rögtön az elején szögezzük is le, hogy ilyen nevű óra nem létezik. A szász márka inkább csak alkollekciókba sorolja modelljeit, azon belül referencia számokat használ. Ha valaki tehát keresné, így tegye: 1-90-02-23-35-30.

Itt, és számos másik modellben (pl: itt, itt, és itt, illetve itt is) mutatkozik meg, hogy mennyire előnyös is tud lenni, ha valaki saját számlapkészítő üzemmel is rendelkezik. Ennek hiányában valószínűleg csak jóval körülményesebben tudna változtatni arculatán a márka. A színes számlapokkal márpedig ezt teszi. A tipikusan visszafogott, távolságtartó mentalitást igyekeznek egy kicsit fellazítani.

Glashütte Original PanoMaticLunar Gold Grün - a zöld az új kék (ha még nem tudnánk)
Glashütte Original PanoMaticLunar Gold Grün – a zöld az új kék (ha még nem tudnánk)

Lazulnak

Ha kételkednénk ebben, nézzük csak meg az alap Pano, illetve PanoMatic modelleket!. Tipikusan ezek a jellemzők tükröződnek vissza a klasszikus ezüst, kék, fekete számlappal szerelt modelleken. Teszik ezt pedig immár két évtizede. A számlap kép eközben nem sokat változott, maradt az immár védjegynek tekinthető aszimmetrikus elrendezés, amely mégis klasszikusnak hat. A tok sem változott a 40 milliméteres átmérőjével, amelyet ezúttal vörösaranyból formáltak meg, ahogy az indexeket és a mutatókat is. Utóbbiak lumineszcens festéket is kaptak, ami egyáltalán nem jellemző az elegáns megjelenésű időmérőknél.

Glashütte Original PanoMaticLunar Gold Grün - adtak az apró részletekre is
Glashütte Original PanoMaticLunar Gold Grün – adtak az apró részletekre is

Természetesen nem változott a szerkezet sem, maradt a 90.02-es manufaktúra szerkezet. Összhangban a számlap aszimmetrikus megjelenésével, a hátlapon is ilyen kép tekint vissza ránk. Azzal, hogy a rotor tengelye nem szerkezet középpontjában található, hanem attól feljebb, mindig szem előtt maradhat a billegő annak szépen vésett hídjával és kettős hattyúnyakas szabályzójával.

Glashütte Original PanoMaticLunar Gold Grün - odébb tolták a rotort, lehet gyönyörködni a billegőben
Glashütte Original PanoMaticLunar Gold Grün – odébb tolták a rotort, lehet gyönyörködni a billegőben

Hogy mennyire erős a zöld trend, mi sem jelzi jobban, hogy ez a modell a rendes kollekció része, azaz nem limitált példányszámú és nem is különleges kiadás. Különböző Változatokra persze ne számítsunk, ha csak a különböző zárral ellátott kiviteleket nem tekintjük annak. Ezeknek függvényében kérnek ugyanis vagy 18400 vagy 20200 eurót tőlünk.

Glashütte Original