Montblanc Star Legacy Exo Tourbillon Skeleton Limited Edition

Művészi köntösben, a Montblanc Star Legacy Exo Tourbillon Skeleton Limited Edition modellben születik újjá a márka régi-új szerkezete.

A Montblanc-ról most már talán illik tudni, hogy nem csak tollakban és bőrárukban utaznak, hanem órákat is tudnak csinálni. Ahogy ez az időmérő mutatja, nem is akármilyeneket. Persze ahogy az lenni szokott, csupán az étvágyunk gerjesztése a feladata. A márka többi modellje ennél jóval egyszerűbb megjelenésű.

Nem utolsósorban pedig hordhatóbb is. A közel 45 milliméteres átmérő (44,8 mm) és a 15 milliméteres magasság ugyan az arányokat tekintve egészen kellemes, hordani azonban már kevésbé. Nyilván azt is látni kell, hogy ez nem egy hétköznapi, vagy általános viseletre szánt darab. Sőt, azon sem csodálkozna senki ha csuklóra csak egészen ritkán kerülne. Tipikus gyűjtői darabbal van ugyanis dolgunk.

Montblanc Star Legacy Exo Tourbillon Skeleton Limited Edition - egésu légies a 45 milliméteres tok
Egész légies a 45 milliméteres tok

Montblanc-Minerva

Egyrészt a Montblanc az egykor sokkal szebb időket megélt Minerva szerkezetgyártó felvásárlásával szerezte meg a szükséges know-howt, másrészt maga a szerkezet sem egy tipikus tourbillon. A billegőt ugyanis a tourbillon ketrecen kívülre helyezték (ezért exo), így az tulajdonképpen a számlappal került egy síkba. Ezzel három legyet ütöttek egy csapásra.

Először is nagyobb lehetett a billegő átmérője, ami jobb járáspontosságot biztosít. Másrészt kisebb lehetett a ketrec, ami energiát takarít meg. Harmadrészt pedig látványos. Ez utóbbira tesz még rá egy lapáttal a csontvázasítás és a díszítés.

Montblanc Star Legacy Exo Tourbillon Skeleton Limited Edition - lehet, hogy a Minerva feliratnak a számlapon jobb helye lenne
Lehet, hogy a Minerva feliratnak a számlapon jobb helye lenne

Alkalmi vételre ne számítsunk. Ha a Montblanc a Minervára hivatkozik, mindig vastagon fog a toll. A Montblanc Star Legacy Exo Tourbillon Skeleton Limited Edition óráért konkrétan egy jobb fővárosi lakás árát kérik el, avagy 138000 eurót. Nem véletlen, hogy csak 8 darab készül belőle. Nem pusztán az ár miatt, de márkanév miatt is. Egy Montblanc-ért azért ez meglehetősen sok. Lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy inkább Minervát írjanak a számlapra, ha ilyen borsos árcédulás időmérővel jelentkeznek.

Montblanc