Edox Delfin Mecano

Egy vizes óra gazdag múlttal, meglepően friss formatervvel és persze egy kis retróval. Íme az Edox Delfin Mecano.

Annak ellenére, hogy a hatvanas évekbeli Delfin akkoriban egészen elképesztő, 300 méteres vízállósággal rendelkezett, nem búváróra volt. Sokkal inkább egy eszköz, ami a komolyabb igénybevételnek is könnyen ellenállt. Az adott korszak trendjeinek megfelelően természetesen integrált csattal és kvarc szabályozású szerkezettel is viszontláthattuk a hetvenes években.

Az egykori sikerdarab idei reinkarnációja is egy aktuális trendnek köszönhető. Hogy hogy nem a luxus-sportórákról van szó. Ugyanakkor a márkánál elszakadtak az előd formatervétől, és inkább a svájci óraipar egyes jellegzetes dizájnelemeiből építkeztek. Láttunk és tapogattunk is már hasonló, egészen sikeres próbálkozást.

Edox Delfin Mecano - luxus-sportóra a belépőkategóriában
Edox Delfin Mecano – luxus-sportóra a belépőkategóriában

Az egyes elemeket az órák világában valamivel jártasabbak is biztos könnyen felfedezik. Az óra megjelenésének egésze, különösen a PVD eljárással révén vörösarannyal bevont gumiszíjas modell esetén az Hublot-t idézi. A lünetta honnan is jöhetne, ha nem az Audemars Piguet Royal Oakról, míg a számlap a Zenith Defy Classic-ra emlékeztet.

Edox Delfin Mecano
Edox Delfin Mecano

Az egészet egy 43 milliméteres tokba hozták össze, ami lassan kezd nagynak számítani. Persze ennél az óránál ez aligha számít, elvégre azt pont hogy másoknak is látniuk kell. Különösen a kaucsukszíjas modelleknek kevés az esélyük, hogy a mandzsetta alá rejtsék őket. Ez ugyanis tipikusan egy olyan óra, amelyet rövid ujjúval, vagy pólóval viselhetünk, magyarul nyári, vagy ha úgy tetszik, szabadidős darab.

A számlap hiányának köszönhetően az Edox 853-as szerkezetét elölről is megtekinthetjük, és bizony könnyen kiszúrható, hogy valójában egy Sellita SW-200-as néz vissza ránk. Persze ez nem hátrány, szervizelése aligha jelenthet gondot.

Ami az árat illeti, az 1490 euró viszonylag agresszívnak számít. Kérdés, hogy a márkának sikerül-e ugyanolyan eredményeket elérni a Delfin Mecanoval, mint versenytársának.

Edox