TAG Heuer Carrera Red Dial Limited Edition

Hogy a piros-e az új zöld, azt még korai lenne kijelenteni, de tény, hogy a szín illik a TAG Heuer Carrera Red Dial Limited Edition arculatához.

Hogy körforgásról beszélhetünk-e, azt szinte meglehetősen biztosan igennel válaszolhatjuk meg. A kék például a hetvenes években volt népszerű, míg a piros és a bordó különböző árnyalatai a nyolcvanas években. Az sem tagadható, hogy a pirossal könnyen asszociálható a szenvedély, a lendület, esetleg a veszély, így motorsporthoz kötődő kronográfoknál nagyon gyakran találkozhatunk is vele.

Mellesleg évtizedtől függetlenül pont ebben a műfajban találkozhattunk legtöbbször ezzel a színnel, elvégre elég, ha csak ennyit mondunk: rosso corsa. Szintén érdekesség, hogy a Carrera volt az akkor még családi tulajdonban lévő márka első, motorsporthoz köthető karórája. Igaz, a mérföldkőnek számító 11-es kaliber nem ebben, hanem egy mára ikonná növesztett modellben, a Monacóban mutatkozott be. A motorsporthoz való kapcsolódás annál is evidens.

Ennek ellenére viszonylag óvatosan nyúlnak a piroshoz. A gazdag, jelenleg 80 modellváltozatot felvonultató kollekció meglehetősen visszafogott – már ami a színeket illeti. A sötét, illetve világos számlapok dominálnak, amit a itt-ott kék és zöld változatok törnek meg. Ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy a 600 példányra limitált pirossal a vásárlóközönséget szondáztatják. Ugyanezt eljátszották már tavaly is egy zöld Carrerával.Heuer 02-es kaliber

Ami a paramétereket illeti, úgy az alapmodellhez képest változásról nem lehet beszámolni. Maradt a 39 milliméteres tok a maga baráti, 10 bar (100 m) nyomásállóságával, ahogy a 80 órás, oszlopkerék vezérelte Heuer 02-es kronográf kaliber is a régi.

Változott viszont az ár. Ennek nagy része persze a forint gyengülésének tudható be, de euróban kifejezve is százzal, 6400-ra nőtt az az összeg, amennyiért mienk lehet. Kapni csak márkabutikban lehet, illetve online.

TAG Heuer