A. Lange & Söhne Langematik Perpetual Honey Gold

Igen, újra van mézarany. Az A. Lange & Söhne Langematik Perpetual Honey Gold legkékvérűbb német márka még nemesebb ritkasága.Az A. Lange & Söhne csak néhány évente jelentkezik saját aranyötvözetébe öltöztetett karórával, és kivétel nélkül limitált példányszámban készíti csak el azokat. Félni azonban nem kell, a mostani 100 darab is gyorsan el fog fogyni, hiába kérnek egyetlenegyért röpke 85 000 eurót. Az ok rendkívül egyszerű. Mivel a márka amúgy is viszonylag kevés órát készít, évente körülbelül 5000 darabot, így eleve ritkaságnak számít. Ehhez adódnak még olyan nyalánkságok, mint a számlap és a szerkezet anyaga. Előbbi hagyományosan arany, utóbbi pedig alpakka. Minden magára valamit is adó (tehetős) óragyűjtőnek pavlovi reflexként már ettől is megindul a nyálelválasztása, pláne ha megtudják, hogy egy komoly komplikációt, egy öröknaptárat és egy ritka ötvözetet is kapnak mellé. Utóbbi egyébként nem csupán meleg, selymes hatású fényével kápráztat el, hanem keménységével is, ami pont kétszerese a platináénak.

A. Lange & Söhne Langematik Perpetual Honey Gold – lehet, hogy utoljára látjuk a számlapnak ezt az elrendezését

Ezt fejelik meg a L922.1 SAX-O-MAT kaliberrel, amelynek nevéből egyből kitűnik, hogy automata felhúzású. Maga a felhúzás viszonylag rendhagyó. Elvileg mikrorotorosnak kellene tekintenünk, hiszen a rotort a szerkezet síkjába süllyesztették. Ugyanakkor méretét tekintve a mikro szinte egyenesen sértő, hiszen a szerkezet hátuljának közel kétharmadát elfoglalja.

A. Lange & Söhne Langematik Perpetual Honey Gold – mikrorotornak nevezni sértő

Egy klasszikus szerkezet ez a márkánál, ezzel magyarázható, hogy továbbra is süllyesztett nyomógombokkal állíthatjuk be az öröknaptárt. A szerkezet mellett szól azonban, hogy lapos. Természetesen nem ez a leglaposabb öröknaptáras óra, ám a 10,2 milliméteres magasság kifejezetten baráti. Mivel ez a konkrét formaterv lassan 20 éves lesz, könnyen elképzelhető, hogy ez a mézarany tokkal jelentkező Langematik Perpetual egyben búcsú is ettől a külsőtől.

www.alange-soehne.com