A. Lange & Söhne Odysseus Chronograph

Érti a kronográfok a legnevesebb német márka, az A. Lange & Söhne Odysseus Chronograph pedig egy újabb bizonyítéka ennek.

Nem is összetettsége miatt érdemes kiemelni az idei W&W darabjai közül a glashüttei márka modelljét. Ha volna a szempont, akkor a Triple Split modelljüket kellene felülmúlniuk, ami egyelőre még nem történt meg. Sokkal érdekesebb, hogy sikerült megőrizniük az Odysseus számlapi képét, miközben egy jelentős képességgel – kronográffal – egészítették ki.

Hogy ez miért fontos, mi sem jelzi jobban, minthogy az Odysseus az első kollekció, amelyet Blümlein-korszak után vezetettek be, illetve az újjáalapításkor bemutatott kollekciók után a második. Nem mellesleg napra pontosan 25 évvel az újrainduló márka modellbemutatóján debütált az Odysseus is.

A. Lange & Söhne Odysseus Chronograph - a megszokott külső nem sérült
A. Lange & Söhne Odysseus Chronograph – a megszokott külső nem sérült

Viszonylag egyszerű megoldással éltek, ami sokak ha máshonnan nem is, akkor a Lemania 5100-as kaliberéről lehet ismerős. A kronográf perc- és másodpercmutatója is központi elhelyezésű, így segédszámlapok nem zavarják meg az Odysseus-kollekció jellegzetes számlapját.

A. Lange & Söhne Odysseus Chronograph - gyönyörűen integrált nyomógombok
A. Lange & Söhne Odysseus Chronograph – gyönyörűen integrált nyomógombok

Ami egy kicsit szokatlan elsőre, az nem is az órához, hanem disztribúciójához kapcsolódik. Egyelőre csak 100 darabbal jelentkeznek, pedig rozsdamentes acélból biztos van bőven, még ha 42,5 milliméterre is növelték (40,5-ről) az átmérőt, és kizárólag márkabutikokban értékesítik. Éppen ezért az árat sem kötik az orrunkra. Ettől függetlenül várhatóan gyorsan elfogy a fenti mennyiség.

Rövid hírek a 2023-as genfi W&W-ről. A szerepeltetett modellekről idővel bővebben beszámolunk.

A. Lange & Söhne