H. Moser & Cie Streamliner Chronograph Undefeated

Viszonylag szokatlan párosítás eredménye a H. Moser & Cie Streamliner Chronograph Undefeated, hiszen a páros egyik tagja streetwear márka.

Persze mondhatnánk azt, hogy néha-néha még egy kékvérű svájci óramárkának is ki kell lépnie a komfortzónájából. A probléma mindössze az, hogy a H. Moser & Cie eleve nonkonform márka. Olyannyira igaz ez, hogy a Swiss Icons Watch modelljével túl is tolta a biciklit. Azonban valamennyire hűek is maradtak magukhoz, ami jó példája a Streamliner kollekció.

A luxussportórák iránti felfutó igényt ők sem hagyhatták figyelmen kívül, ám annyira azért nem „alacsonyodtak” le, hogy a műfaj archetípusának számító Royal Oakból merítsenek ihletet. A 42,3 milliméteres tok így nem kerek, hanem párna formájú lett, aminek ugyanolyan jól áll az integrált csat. Anélkül ugyanis nincs luxussportóra. Egyszóval a Streamliner kilóg a sorból.

Különleges kronográf

Teszi ezt komplikációjával is, hiszen a piacon ritkaságszámba megy az olyan kronográf, amelynek percmutatója is központi. Az i-re a pontot pedig az uszálymutatós komplikáció teszi fel. A HMC-902-es „manufaktúra kalibert” ténylegesen az Agenhor fejlesztette, amellyel egyébként műszaki érdeklődésűeknek érdemes közelről is megismerkedni. A négy mutató járulékos haszna, hogy letisztult képet ad a számlap megjelenésének, ami a márkánál a formatervezés alfája és ómegája. Elég csak megemlíteni a különböző Concept nevű modelleket.

H. Moser & Cie Streamliner Chronograph Undefeated - Automata szerkezet, de hol a rotor? A számlap és a szerkezet között.
H. Moser & Cie Streamliner Chronograph Undefeated – Automata szerkezet, de hol a rotor? A számlap és a szerkezet között.

Az együttműködés ötlete az Undefeated sportcipő és streetwear márka vezetőjétől jött, aki maga is lelkes tagja a H. Moser & Cie ügyfélkörének. Magától értetődik, hogy az Undefeated logójának is valahol szerepelnie kell. Mivel a két legjellegzetesebb motívumok közül az egyik meglehetősen diszkrét, ezért az kitüntetett helyre, a számlap tetejére került. Oda, ahol az alapkollekció kronográfján a 60-as számjegy szerepel. A tigrisfej lenne a másik, az azonban nem összeegyeztethető a svájciak letisztult formavilágával, így helyette tigriscsíkokkal kell beérni. Az is meglehetősen visszafogott, monokróm szürkében jelenik csak meg a számlapon. Mivel a színátmenetes számlapok népszerűségét gyakorlatilag a H. Moser & Cie-nek köszönhetjük, ezért itt sem maradhatott el. A hatást több rétegnyi lakkal érték el.H. Moser & Cie Streamliner Chronograph Undefeated

Az óra meglehetősen sötét tónusát a tok és a csat sötétszürke árnyalata is csak erősíti. A hatást DLC (gyémántszerű szén) bevonattal érték el, ami egyértelműen az igényesebb és tartósabb eljárások közé tartozik, és egyben az első alkalom is, hogy a márka ilyen színnel jelentkezik.H. Moser & Cie Streamliner Chronograph Undefeated

Ahogy az együttműködéseknél lenni szokott, az óra limitált mennyiségben kerül csak forgalomba. Mindössze 72 darab készül belőle, egyenként 50000 frankos áron. Megvenni kizárólag online lehet, méghozzá holnaptól (22.06.22.). Az ár persze sokkoló, 20 százalékkal magasabb, mint az alapkollekció modellje volt bevezetésekor, két évvel ezelőtt. Tudomásul kell sajnos venni, hogy a kronográfok árai lényegesen gyorsabban növekednek, főleg, ha különlegességgel van dolgunk. Mivel ezt a kronográfot akár víz alatt is működtethetjük (120 méterig, 12 barig nyomásálló), ezért itt valóban ritkasággal van dolgunk.

H. Moser & Cie.