Norqain Wild One 42 mm

Hangzatos névvel és kategóriájában szokatlan anyaggal jelentkezik a Norqain Wild One 42 mm. Mintha ismerős lenne a receptúra.

Ahhoz képest, hogy egy alig négy éves márkáról beszélünk, viszonylag sokat lehet hallani róluk. Rögtön alapításukkor, 2018-ban feltűntek azzal, hogy a jelenleg független márka egyik tulajdonosa és igazgatótanácsának tagja Ted Schneider. Az illető korábban a Breitling tulajdonosa volt, amíg az általa több évtizeden át vezetett márkát el nem adta pénzügyi befektetőknek.

A másik, talán kisebb visszhangot kiváltó húzásuk a Kenissivel való hosszú távú együttműködésük keltette 2020-ban, közvetlenül a világjárvány kitörése előtt. A Tudor érdekeltségébe is tartozó szerkezetgyártó egyből két exkluzív kaliberrel is ellátta őket. Ne feledjük, egy akkor két éves márkáról beszélünk.

A harmadik húzásuk pedig nyár elejére tehető, amikor sikerült „leigazolniuk” a svájci óraipar egyik élő legendáját, Jean-Claude Bivert. Ő az igazgatótanácsnak ad tanácsokat azzal a kifejezett céllal, hogy még jobban képesek legyenek megszólítani az ifjabb vásárlókat és rávenni őket „Swiss Made” időmérők viselésére. Ez ugyanis a márka deklarált célja.

Norqain Wild One 42 mm - két másik változat is kapható, de csak limitált mennyiségben
Norqain Wild One 42 mm – két másik változat is kapható, de csak limitált mennyiségben

Ár/érték

Más kérdés, hogy a több ezer euróba kerülő időmérők már eleve korlátozzák a potenciális vásárlók körét, de az is igaz, hogy a néven kívül kapunk is valamit a pénzünkért. Az aktuális modell esetében például szénszálas tokot. Az anyag rendszerint ennél magasabbra pozicionált márkáknál szokott feltűnni, elvégre az utat az Audemars Piguet taposta ki. Az is igaz azonban, hogy szép lassan kezd leszivárogni a középkategória alsó szegmensébe is, ahova a Norqain is pozicionálta magát.

Norqain Wild One 42 mm - lézervágta számlap
Norqain Wild One 42 mm – lézervágta számlap

A mostani újdonságuk egy igazi sportóra, miközben valójában egyetlen sportághoz sem kötődik. Inkább anyaghasználata (szénszál, kaucsuk) és persze formanyelve utal erre, hogy a 42 milliméteres átmérőről ne is beszéljünk. Hogy ne csak általános megjelenésű legyen az óra, a számlapra lézerrel összetett mintát martak. Ezzel együtt pedig már nehéz nem Biver korábbi márkájára, az Hublot-ra asszociálni.

Norqain Wild One 42 mm - Kenissi a számlap alatt
Norqain Wild One 42 mm – Kenissi a számlap alatt

Az igazi értékét azonban a jelenleg megbecsülésnek örvendő Kenissi szerkezet képviseli. Az NN20/1-es kaliber 70 órás járástartalékkal bír. Ennél is fontosabb azonban a már említett származása, azaz nem egy Sellita, amivel bizony ebben az árszegmensben is még gyakran találkozunk. Részben ennek is köszönhető a 4890 eurós ár a zöld és a kék változat esetében.

Norqain