Mido Commander Big Date

A márka alapításának centenáriumára készült a Mido Commander Big Date, azóta pedig folyamatosan bővül a kollekció.

Az évforduló óta kereken öt év telt el, mégis eddig tartott, mire az acél tok, kék számlap változat megjelent. Aranyozott tokkal persze eddig is kapható volt kék modell, de annak megjelenése szükségszerűen határozottan különbözik az acél-kék párosítástól.

A késlekedés már csak azért is érthetetlen, mert kék bizony már egy évtizede népszerű szín. Ne méltatlankodjunk tovább, inkább örüljünk annak, hogy immár egy valóban új változattal bővült a választék. Ezért kizárólag a szíj a felelős.Mido Commander Big Date

Megfiatalodott

Bárhogy is nézzük ugyanis, a tok, de még a számlap kialakítása is változatlan maradt. A 42 milliméteres tokot bizonyos helyzetekben nagynak bizonyulhat, legalábbis napjaink ízlését figyelembe véve. Ténylegesen azonban a Commander egy jól megtervezett, mindennapi viselésre szánt, és a legtöbb élethelyzethez illő karóra. A belül bőrrel borított, textúrázott kék szövetszíj azonban bizonyos esetekben szűkítheti a lehetőségeinket.

Ugyanakkor ez nem feltétlenül baj, hiszen pont ennek a szíjnak köszönhető, hogy a Commander dinamikus, már-már fiatalos megjelenést kapott, amivel bizony kilóg az aktuális választékból. Ne feledjük egy eredetileg 1959-ben bevezetett órával van dolgunk.

Míg az évek alatt a megjelenésben sok minden nem változott – leszámítva az átmérőt – a szerkezet nem meglepő módon teljesen más. A Swatch-csoport tagjaként, és a csoport belépőmárkái közül a legmagasabbra pozicionált versenyzőjeként természetesen Powermatic kalibert találunk a számlap alatt. Ugyan Mido Calibre 80-nak hívják, de valójában a kidolgozottság mértéke a lényeg. Ez nagyjából a korábbi ETA szerkezeteknél megszokott „elaboré” szintnek feleltethető meg.Mido Commander Big Date

Ennek ellenére kényesen ügyelnek arra, hogy az ár ne lépje át lélektaninak tartott 1000 frankos határt, egész pontosan 920 frankot kérnek érte. Ez különöse annak tükrében figyelemre méltó, hogy öt évvel ezelőtt is csupán 940 frankot kértek a csatos kivitelért, és napjainkban is éppen befér még ezer frank alá.

Mido