IWC Portofino Chronograph 39

Szinte pontosan egy évvel ezelőtt mutatkozott be a IWC Portofino Chronograph 39. Igazán várhattak volna.

Annak ellenére, hogy a márka legfiatalabb kollekciója a Portofino, meglehetősen sok figyelmet kap. Valahol persze ez érthető is, hiszen ezekkel a modellekkel mind az urakat, mind pedig a hölgyeket képesek megszólítani. Arról nem is beszélve, hogy a fiatal jelző is viszonylagos: közel jár már a negyven évhez.

A 39 milliméteres tokátmérőt tavaly mutatták be, így értelemszerűen változás itt nem tapasztalható. Sőt, ha a modellt alaposabban megnézzük, akkor a számlap színén kívül szinte minden maradt a régiben. Az új számlap nagyon visszafogott színvilágával és vékony indexeivel, mutatóival kifejezetten kimértnek, de minimum hidegnek tűnik.

IWC Portofino Chronograph 39 - a könnyed, barnás színű szíj nagyban oldja a a számlap színvilágából eredő szigort
IWC Portofino Chronograph 39 – a könnyed, barnás színű szíj nagyban oldja a a számlap színvilágából eredő szigort

Három különbséget azonban mindenféleképpen megemlíthetünk. Az egyik az üvegbetétes hátlap, ami ráadásul zafír is. Ennek egyenes következménye, hogy egy kicsivel vastagabb lett a tok is: 0,3 milliméterrel kereken 13 milliméterre hízott. Az ok lehet maga az üvegbetét, de valójában az, amit a hátlapon keresztül láthatunk: a szerkezet.

IWC Portofino Chronograph 39 - immár saját (69355) kaliberrel
IWC Portofino Chronograph 39 – immár saját (69355) kaliberrel

A tavaly debütált 39 milliméteres kronográfok még a 79350-es kalibert kapták, amely a jól bevált 7750 módosított kivitele. Idén azonban már a márka saját 69355-ös kaliberét találjuk a tokban, amit a Richemont-csoport szerkezetgyártója, a ValFleurier szállít a márkának. Természetesen oszlopkerék vezérli, viszont ma már kicsit szűkösnek nevezhető a 46 órás járástartaléka. Automata lévén persze egy óraforgató megoldást jelent erre a problémára.

IWC Portofino Chronograph 39 - nőknek is jól áll
IWC Portofino Chronograph 39 – nőknek is jól áll

A harmadik különbség pedig természetesen az ár. Míg a tavalyi modell meglepő módon még olcsóbb is volt, mint az azt megelőző, addig az új kaliber miatt az idei értelemszerűen drágább. Nem is kevéssel. Harmadával többért, azaz 7350 euróért juthatunk hozzá.

IWC