Hublot Big Bang Integral Ceramic

Látszólag nem csinált semmit a már kétségkívül világszerte ismert svájci óramárka, de az Hublot Big Bang Integral Ceramic több, mint aminek látszik.

A meglehetősen harsányan telt 2010-es évek után a márka egy kicsit “lenyugodott”. Kétségkívül szerepet játszott ebben, hogy újra a kisebb tokátmérők iránt nőtt meg a kereslet, illetve a retró-trend is újabb csúcsokat ostromolt. Fiatal márka lévén, amely ráadásul nagy méretű karórákkal szerzett magának nevet, az Hublot-nak lépnie kellett.

Hublot Big Bang Integral Ceramic - azért a kaucsuk nem tűnt el teljesen
Hublot Big Bang Integral Ceramic – azért a kaucsuk nem tűnt el teljesen

Szinte kapóra jött nekik az acél luxus-sportórák iránt jelentősen megnövekedett kereslet, amelyet ők a Big Bang Integral modellel igyekeznek kielégíteni. A szinte pontosan egy évvel ezelőtt bemutatott időmérő egyben a Big Bang születésének 15. évfordulóját is ünnepelte, és ahogy az lenni szokott, alapos ráncfelvarráson esett át. Kevésbé agresszív, kevésbé tolakodó lett a megjelenése, de kétségkívül láthatóbb lett a hasonlóság a Royal Oakhoz. Ettől függetlenül persze továbbra is egyértelmű, hogy egy Hublot-val van dolgunk.

Hublot Big Bang Integral Ceramic - három színben kerámiából
Hublot Big Bang Integral Ceramic – három színben kerámiából

Kerámia

A tavalyi kivitelek közül úgy tűnik, a feketében volt a legnagyobb potenciál. Nem színe, hanem anyaga miatt: tisztán kerámiából készült, csattal egyetemben. A kerámia amúgy is az Hublot kedvenc “nyersanyaga”, így szinte nem is meglepő, hogy további változatokkal is jelentkeznek. A három újdonság közül a kék a luxus-sportórák kötelező színét hozza, a fehérrel akár a hölgyeket is meg lehet szólítani, bár a 42 milliméteres tokátmérő azért nagynak számít náluk, a szürkének pedig az árnyalata meglepően közel áll a titánhoz. Ebből az anyagból ugyanis tavaly már készítettek kivitelt, amely egyben a legolcsóbb változat is. A három új modell közül egyik sem limitált már, nem úgy, mint a tavalyi fekete.

Hublot Big Bang Integral Ceramic - fehérben akár hölgyeknek is
Hublot Big Bang Integral Ceramic – fehérben akár hölgyeknek is

A színen kívül persze más nem változott. Maradt a HUB1280-as kaliber is, amely ugyan a márka saját kronográf szerkezete, de nem integrált. Úgy tűnik, hogy vagy a szerkezet integrált, vagy a csat. Jelen esetben az utóbbi. Öröm az ürömben, hogy így legalább a számlap oldalára került a kronográf modulja. Mivel persze nincs számlap, ezért zavartalanul megfigyelhetjük a kronográf működését, és az oszlopkerék is szem előtt van.

Hublot Big Bang Integral Ceramic - egyedül a zár fém, de az is titán
Hublot Big Bang Integral Ceramic – egyedül a zár fém, de az is titán

A luxus-sportórákból az utóbbi két évben meglehetősen gyorsan nagyra nőtt a választék, így ha valaki ki szeretne tűnni, annak újítania is kell. Ha tisztán kerámiából készül, az meglehetősen sokat nyomhat a latba. Más kérdés, hogy ennek azért ára is van, egész pontosan 22700 euró.

Hublot