Bell & Ross BR 03 Cyber Ceramic

Üdítő kivétel egyike a Bell & Ross BR 03 Cyber Ceramic, hiszen nem egy újabb retró ihletésű darabbal jelentkezett egy ismert márka.

A francia alapítású svájci márkát elsősorban szokatlan, de kétségkívül eredeti stílusú pilóta óráiról ismerjük. A legtöbb BR 03 modell mondhatni feltűnés nélkül beilleszthető lenne egy repülőgép analóg műszerekből álló műszerfalába. Bár aktuális modelljük is ennek a kollekciónak a része, tokja mégis alapjaiban különbözik. Ugyan továbbra is szögletes a formája, és a négyzetes alak még mindig felfedezhető, de már nem nevezhető annak. Még egyértelműbb a helyzet az óra számlap felőli oldalán, ahol a korábbi kör alak végképp eltűnt.Bell & Ross BR 03 Cyber Ceramic

Helyette egy síkokból összerakott, nem egyenlő oldalú nyolcszöget kapunk, amely matt fekete felületével kifejezetten indusztriálisnak tűnik. Aki kicsit otthonosabban mozognak a haditechnikavilágában, azoknak meg kétségkívül a legújabb, lopakodó képességekkel rendelkező eszközök formavilága juthat róla eszükbe. Újszerű megközelítése ez az ún. stealth óráknak, amelyek a 2010-es évek elején voltak igazán népszerűek. Ám akkoriban elsősorban a színvilág, esetenként az anyaghasználat jelezte ezt. A kerámiából megformált 42 x 43,7 milliméteres tok azonban már formájával felülmúlja elődeit.Bell & Ross BR 03 Cyber Ceramic

Ugyanez igaz az óra szerkezetére. Bár itt is találunk szürkére és feketére színezett elemeket, alapvetően inkább az ezüst az uralkodó szín. Ennek köszönhetően a BR-CAL.383-as manufaktúra kaliber szinte mindent felfed, és számlap híján szinte mindent láthatunk is. Zafírüveg került a tok hátlapjára is, ami elsőre feleslegesnek tűnhet, de persze ettől is luxus egy luxusóra. Külön figyelmet érdemel a rotor, amely a tok formavilágát igyekszik követni, és ennek megfelelően konvex sokszög, nem pedig félkör az alakja.

Ennyi „jónak” persze megkérik az árát is. Egy példányért 13800 eurót kérnek, és meg is tehetik. Aki ugyanis már unja a retrót, annak ez az összeg meglepően jutányos. Sietni is ajánlott, mivel csak 500 példány készül ebből a modellből.

Bell & Ross