Frédérique Constant Highlife Automatic Skeleton

A kollekció alig egy éves, a Frédérique Constant Highlife Automatic Skeleton pedig a hatodik modellváltozat, és talán egyben a leglátványosabb is.

Pedig a Highlife kollekciónak részese egy kék számlapos, öröknaptáras modell is, amely messziről akár a Vacheron Constantin öröknaptáras Overseas modelljére is hasonlít. Mégis a csontvázasított változat az, amely leginkább megragadja a szemet, hiszen a számlap közepén egy dombormű néz szembe velünk. A minta a többi Highlife-modellről jól ismert földgömb, amelyet ennél a modellnél a szerkezet csapágylemezéből alakították ki.

Frédérique Constant Highlife Automatic Skeleton - jó ötlet, jól megvalósítva
Frédérique Constant Highlife Automatic Skeleton – jó ötlet, jól megvalósítva

Az óra szerkezete így olyan hatást kelt, mintha eleve csontvázas szerkezetként tervezték volna, ahogy az manapság a haute horlogerie-ben szokás. Gyorsan rántsuk is le a leplet: erről szó sincs. A szerkezet valójában a Sellita SW-200-as kalibere, amelyet a márka formált saját igényeire. Így a szó legszorosabb értelmében csontvázasításról sem beszélhetünk, ami főleg akkor derül ki, ha megfordítjuk a tokot. A szerkezet felépítéséből adódóan a rotor egy jó nagy szeletet kitakar, és itt valóban nem sok nyom átlátni a csontvázasításnak.

Frédérique Constant Highlife Automatic Skeleton - hátul nincs "csontváz"
Frédérique Constant Highlife Automatic Skeleton – hátul nincs “csontváz”

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne díszítve. Az utóbbi jó néhány év szokásának megfelelően indusztriális stílusban gondolkodtak, így cirádákra ne számítsunk. Nem is illene egyébként a a hetvenes évek stílusvilágát idéző Highlife-modell tokjához.

Frédérique Constant Highlife Automatic Skeleton - szürke 100 euróval drágább
A szürke 100 euróval drágább

Az óra többi részlete megegyezik a korábbi modellekkel, azaz átmérője 41 milliméter, és 5 barig (50 m) nyomásálló. Ugyanakkor a mindkét csontvázasított változatok 888 példányban készül csak, viszont a csat mellé jár kaucsukszíj is. A PVD eljárással sötétszürkévé vált kivitelért 2395, míg a rozsdamentes acélért 2295 eurót kérnek.

Frédérique Constant