Bulgari Aluminium X Gran Turismo Special Edition

Luxusmárkákkal ritkán találkozni az e-sportok világában, már csak ezért is feltűnő a Bulgari Aluminium X Gran Turismo Special Edition.

Az talán már senkit nem lep meg, hogy autómárkák és óramárkák szívesen és rendszeresen működnek együtt. Ugyanez igaz az óraipar és a motorsport világára is. Tulajdonképpen a Bulgari is pontosan ugyanezt teszi, azzal a különbséggel, hogy a virtuális világhoz kapcsolódik. A Gran Turismo ugyanis egy autós szimulátor, amelynek aktuális változatában rengeteg modell közül választhatunk. Nem csupán versenyautókat, hanem teljesen hétköznapiakat is, így akár egy Fiat 500-sal is versenyezhetünk.

A Bulgarinak jellemzően nincs autóversenyzős múltja, ilyen szempontból például a TAG Heuer sokkal logikusabb választás lett volna – csak hogy az LVMH-csoporton belül maradjunk. A csoporton belül azonban a Bulgari önálló életet élhet, és meglepően merész lépésnek tűnik.

Bulgari Aluminium X Gran Turismo Special Edition - alumínium tokközép, DLC eljárással feketített titán nyomógombokkal és koronával
Bulgari Aluminium X Gran Turismo Special Edition – alumínium tokközép, DLC eljárással feketített titán nyomógombokkal és koronával

A szokásos, extrákkal

Pont annyira, mint maga az óra is, amelynek tokja nevének megfelelően alumínium. Az pedig az anyagi kezdeti éveit leszámítva nem számít luxusnak. Mégis sikeresnek tekinthető a kollekció feltámasztása, amelyre a Covid-járvány kellős közepén kerítettek sort. A paraméterek zöme gyakorlatilag nem változott. A tok maradt 41 milliméter, felépítése is természetesen megmaradt, azaz kaucsuk lünetta, alumínium tokközép és titán hátlap. A szerkezet a B381-es névre hallgat, valójában a Sellita SW-300-as kalibere Dubois-Dépraz kronográfmodullal kiegészítve. Itt váltás történt, három évvel ezelőtt ugyanis még az ETA szállította a szerkezeteket.

Jelentős változást a számlapon találunk, amely természetesen a versenyzés szellemében született. Az élénk sárga szín dominál és a számlap szélén megjelent az elengedhetetlen tachiméterskála is. Érdekesség, hogy hiába nevezik „Special Editionnek” a két modellt, ténylegesen limitáltak. A sárga számlapos kivitel 500, a sötétszürke 1200 darabra, árunk azonban egységesen 5200 euró. Ezen kívül az 500 darabos kivitel első 50 darabját villám akció keretében értékesítették, amelyhez egy tanulmányautó modelljét is mellékeltik. Az autót, a Bulgari Aluminium Vision GT csupán tervezőasztalon, illetve digitálisan létezik a Gran Turismoban. Ahhoz, hogy ott vezetni is lehessen persze előbb a fenti órák egyikét meg kell vásárolni.

Bulgari