BVLGARI BVLGARI

Ugyan a márkánál kétségkívül az Octo-kollekció a zászlóshajó, a BVLGARI BVLGARI modellek azok, amelyek a stabil alapot adják.

Valahogy úgy is felfoghatjuk, hogy BVLGARI BVLGARI modellek ókori római oszlopokhoz hasonlóan tartják a márka épületét. A hasonlat persze nem véletlen, hiszen a kollekció nagyon is tudatosan próbálja megidézni római kori Róma örökségét. A lünettán szereplő jellegzetes felirat is erre utal. Hasonlót láthattunk ugyanis a kor pénzérméin, azaz az aktuális császár reliefét annak neve vette körbe az érme szélén.

Annak ellenére, hogy egy meglehetősen „koros” kollekcióval van dolgunk, gond nélkül teljesít napjainkban is. Valójában számos „alkollekció” is született azóta. Egyrészt ez érthető is, hiszen a BVLGARI BVLGARI modellek az első karóra-kollekciója a márkának, másrészt pedig maga Gérald Genta tervezte.

Az idei frissítéssel alapvetően az ő elképzeléseihez térnek vissza, és persze követik az aktuális trendet is. Ennek jegyében 38 milliméterre csökkent az átmérő (amit egyébként pont 10 éve, 2014-ben vittek föl 41-ra), és vékonyabb is lett a tok. Ez különösen annak fényében figyelemre méltó, hogy a szerkezet maradt ugyanaz. Ugyan manufaktúra szerkezetnek számít a BVL 191-es kaliber, mai szemmel azonban már alacsonynak számít a járástartaléka. Igaz, automata felhúzású, tehát a 42 órányi hossz okozta esetleges kellemetlenség óraforgatóval könnyen orvosolható.

Bevett gyakorlatnak megfelelően először két arany változattal jelentkeznek, fekete és világos számlappal párosítva. A fekete kapta a sárgaarany tokot, amely nagy valószínűséggel a kelendőbb modell lesz. Nem csupán az erősebb kontraszt miatt, hanem a sárgarany újra növekvő népszerűsége is valószínűvé teszi ezt. A vörösarany-fehér számlap kombináció egyértelműen a konzervatívabb változat, ám ennek ellenére mindkét modell ára azonos: 14700 euró. Aki sokallja, annak érdemes lehet várni egy kicsit, szinte biztos, hogy lesz rozsdamentes acél kivitel is, ami felével, de akár kétharmadával is olcsóbb lehet.

Bulgari