Evolvens ICON Rose Gold

Önmagában már a magyar karóra létezése is örömteli tény, üdítő unikum. Az EVOLVENS Budapesttől érkező női óra pedig egyenesen hiánypótló különlegesség, amit végre volt szerencsénk élőben is szemügyre venni! Íme, objektívünk alatt az Evolvens ICON Rose Gold.

Evolvens ICON Rose Gold. Fotó: @RetekG
Evolvens ICON Rose Gold. Fotó: @RetekG

Egykor és ma

A hölgyeknek szánt időmérők piacát a legtöbb óragyártó sokáig mostohagyermekként kezelte. Kifejezetten a szebbik nem kegyeit kereső kínálatot áttekintve, a maszkulinabb kiadások számbeli fölénye egyértelmű. Fokozottan igaz mindez a megfizethetőbb kategóriára, már feltéve, ha valódi óramárkákról beszélgetünk.

A kisebbek és függetlenek, avagy a microbrandek mintha el is feledkeztek volna róluk. Arról a tényről is, hogy bizony karórák nőknek inkább csak ékszer gyanánt szánt kiegészítők formájában látták meg a napvilágot. Mi több, igen valószínű, hogy a legelső, dokumentáltan megörökített karórát épp egy magyar úrhölgy kecses kezére készítette az azóta igen nagy hírnévre szert tett Patek Philippe 1868-ban. Az elsőbbséget persze a Breuget vitatja, és a Reine de Naples egész erős ütőkártyának tűnik.

Babos Szalon Maurice Lacroix kampany
Evolvens ICON Rose Gold. Fotó: @RetekG

Divat

Igen sok víz lefolyt már azóta a Dunán, s a karóra – bár valódi elterjedése praktikus okokra, valóban hasznos funkciókra vezethető vissza – mára újra leginkább ékszer, divatcikk, kiegészítő, mint megannyiszor írtuk már, a stílusunk, az önkifejezésünk eszköze.

S az óramárkák eközben dermedten végig nézték, hogy a hölgyek csuklóját mindenféle vitatható minőségű, olcsó divat kacat gúzsba kösse, amelyről a kedves vásárló gyakran nem is sejti, hogy az „olcsó” jelző mennyire nagyon igaz.

Evolvens ICON Rose Gold. Fotó: @RetekG

Kínában tucat szám gyártott, lelketlen, igénytelen kivitelű alkatrészek végtelen hada árasztotta el e piacot az utóbbi évtizedben. Különféle fantázia névre keresztelt, a fiókból egyszer csak előugrott rengeteg bóvli, az egyébként régóta jól ismert férfi modellekre erősen emlékeztető hibridekké összeragasztva keltik az elérhető igényesség hamis látszatát, még ma is. S a vásárló bedől, s kifizet azért 30-50-70 vagy akár százezer forintot is, amit a nem épp etikus, távol-keleti gagyi ipar szó szerint fillérekért állít elő.

Tisztelet a kivételnek!

Evolvens ICON Rose Gold. Fotó: @RetekG
Evolvens ICON Rose Gold. Fotó: @RetekG

A kivétel

Nem csak hogy Magyarországon készül és világhíres fővárosunk nevét is büszkén viseli, nem pusztán magyar műhelyekben megszülető alkatrészekből, magyar kezek építik egésszé, de az

Evolvens Budapest ICON

szívvel és lélekkel születik!

Evolvens ICON Rose Gold. Fotó: @RetekG
Evolvens ICON Rose Gold. Fotó: @RetekG

Személyiségének lényegét részben Juhász-Benya Bernadett festőművésznőtől nyeri, aki megalkotta érzékin szép, letisztultan kifinomult, s mégis komplex mód összetett számlapját.

Az ICON csuklón viselhető, absztrakt festmény!

Nem csoda, hiszen a magyar alkotónő, a Bernadett Shepherd Art alapítója rajong e stílusért. A fémes felületek és a különféle anyagok fúziója, ihletadó forrásai művészi látásmódjának. Mindez egyértelműen tetten is érhető az itt látott, 100 példány erejéig elkészülő óraszámlapok kifinomult textúrájában.

Evolvens ICON Rose Gold. Fotó: @RetekG

Az ICON korlátozott, a fent írt mennyiségben elérhető. S a művészi lélek mellé olyan magyar virtus adja szívét, amely dacolva megannyi kihívással, képes karórát, s mi több, női és megfizethető karórát is alkotni. Saját erőből, idestova 8 éve, hogy becsülettel megállja helyét a hazai piacon.

Evolvens ICON Rose Gold. Minden darab egyedi sorszámmal készül, s a hátlap érintetlenül hagyott fémfelületét, a megrendelő igényei szerint gravírozza a cég! Fotó: @RetekG

Adatok

Talán a technikai részletek bírnak egy efféle karóra tekintetében a legkisebb jelentőséggel. A méret és a megjelenés természetesen nőies. 34 mm-es, letisztult és visszafogott, szinte alig érzékelhető acél tok. Hasonlóan háttérbe vonulnak a mutatók, hogy semmi se vonja el figyelmünk a számlap nyújtotta élményről.

Evolvens ICON Rose Gold. Fotó: @RetekG

Testében svájci kvarc szerkezet felel a pontosságért, az elem vállalt élettartama 5 év. Vízállósága 5 ATM, azaz leginkább csak zuhanyozni érdemes benne, vagy még azt sem, főleg ha szeretnénk hosszútávon megkímélni a bőrszíját, melyből többféle variáns közül is válogathat a megrendelő.

Az Evolvens 3 év garanciát vállal minden modelljére, s a hátlap, mely jelen esetbe színtén fém, a vásárló igénye alapján, szinte tetszés szerint lézergravírozható, hogy a viselője számára tényleg az ICON lehessen az Igazi, az Az Egy.

Evolvens ICON Rose Gold. Fotó: @RetekG

Evolvens Budapest