Zenith Defy Skyline 36 mm

A tavaly bevezetett kollekció legújabb tagja a Zenith Defy Skyline 36 mm, ami elsősorban átmérőjével próbál versenyezni.

Nyilván egyből kiderül, hogy melyik szegmensben versenyzik a vásárlók kegyéért az új időmérő. A luxussportórák trendje lassan öt éve hihetetlen népszerűségnek örvend, ami részben annak is köszönhető, hogy az igazán vágyott darabok sokszor elérhetetlenek. Legtöbbször azért, mert nincs, de ha lenne is, a legtöbb vásárló anyagi lehetőségeit meghaladja.

Az is teljesen nyilvánvaló, hogy melyik gyártó, melyik időmérőjére hasonlít az óra, méghozzá nem is kicsit. Az egyedüli ok, amiért az egészből nem lett bíróság előtti hercehurca az a tény, hogy a Zenith saját termékét vette mintául, ami három évvel a Royal Oak előtt jelent meg a piacon. Más kérdés, hogy ez egy kevésbé ismert tény, és borítékolható, hogy mindenki Royal Oak hasonmásnak fogja nézni a Zenith termékét. Tegyük, hozzá, hogy ezt a Zenith valószínűleg a legkevésbé sem bánja, sőt, üzleti döntésüknek valószínűleg ez állt a középpontjában.

Zenith Defy Skyline 36 mm - kék, gyémántok nélkül, messze nem csak hölgyeknek
Zenith Defy Skyline 36 mm – kék, gyémántok nélkül, messze nem csak hölgyeknek

36 mm mindenkinek

A 36 milliméteres tokátmérőt látva egyből női órára gondolunk, így persze a gyémánttal kirakott változatok, és főleg a rózsaszínű kivitel csak megerősítenek elképzelésünkben. Nagy más azonban a helyzet a gyémántokat nélkülöző kék számlapos változatnál, és talán még a pasztell zölddel is meg lehet barátkozni. Ez a két darab minden további nélkül uniszex modellnek tekinthető. Arról nem is beszélve, hogy jó eséllyel Ázsiában slágertermék lehet a kék darabból.

Zenith Defy Skyline 36 mm - elsőre 2x3 változat, de biztos lesz több
Zenith Defy Skyline 36 mm – elsőre 2×3 változat, de biztos lesz több

Ha a Zenith és a szerkezet szó egy mondatba előfordul, akkor szükségszerűen az El Primeróra gondolunk. Bár eredetileg kronográf, de „mezei” hárommutatós változattal is előálltak. Ugyanakkor ennek nincs helye ebben a 36 milliméteres tokban. Helyette a márka másik kalibercsaládjának, az Elite 6XX egyik változata, a 670-es jut szerephez. Gyakorlatilag egy ETA 2892-es kaliberű kaliberrel van dolgunk, ám valamivel laposabb és nagyobb a járástartaléka, konkrétan 50 óra. Valójában ez a márka alapkalibere, hiszen az El Primero, nem igazán alkalmas modulok fogadására. Nem véletlen, hogy az Hublot is használja HUB1710 név alatt.

Mint minden valamire való luxussportóra, így ez is csattal érkezik, de természetesen mellékelnek hozzá a számlap színével megegyező kaucsukszíjat is. A gyémántmentes változatokért 9100 eurót, míg a a kövekkel kirakottakért 12900 eurót kérnek.

Zenith