ROLEX Újdonságok 2022

A 2022. év Watches and Wonders talán leginkább várt újdonságai, már az első nap kora délelőttjén bemutatkoztak. A ROLEX stabilan hozza a szokásost. Bár mondhatjuk, hogy lényegében a szinte semmit. Íme, a ROLEX Újdonságok 2022-ben!

Fordítva a lovon

Az első említésre érdemes, már az elmúlt napokban is sejthető újdonság (dobpergés) egy újabb GMT-Master II kiadás.

Igen, mindenki arra számított, hogy “na végre”, érkezik a régóta várt ún. Coke, avagy a fekete – piros lünettás kiadás. Ám a “csoda” idén is elmaradt.

Helyette kaptunk egy nem feltétlenül rossz színkombinációt, fekete és zöld összetételének formájában, viszont kizárólag balkezes kiadásban.

ROLEX Oyster Perpetual GMT-Master II. Ref.: 126720VTNR. Forrás: ROLEX

Az ember felteszi a kezét és nem feltétlen érti. A direkt balkezes felhasználókra optimalizált karóra kedves gesztus, valamennyire piaci rés, ellenben lássuk be, a többségünk eddig is remekül együtt tudott élni a “hagyományos” opciókkal.

Az elsőre fejtetőre állított GMT-Master II -nek tűnő szokatlan példány érdekes csemege, bár érthetetlen miért nem került az étlapra, a “jobbkezes” verzió is… De erre így legalább hátha nem lesz 6 év a várólista.

ROLEX Oyster Perpetual GMT-Master II. Ref.: 126720VTNR. Forrás: ROLEX
ROLEX Oyster Perpetual GMT-Master II. Ref.: 126720VTNR. Forrás: ROLEX

Az óra egyébként oyster és jubilee fémcsatokon is érkezik, s csak halkan jegyezzük meg, a lünetta valamennyi, aktuálisan elérhető, acél tokkal készített GMT-Master II esetén “átcserélhető” 😉

Kavicsok

Izgalmas, bár rejtőzködő újdonság, a Yacht-Master 40 fehérarany kiadása.

Szinte minden porcikáján drágakövekkel díszítve!

A kiadás annyira extrém, hogy a Rolex weboldalán megtalálható aktuális kínálatba bele sem került, viszont a sajtónak szánt anyag tartalmazza.

Ebből tudható, hogy a lünetta gyémántokat, kék, ezüst és rózsaszín zafír köveket hordoz, a tokot és a tokfüleket egyébként pedig további 46 db gyémánt ékesíti. Aligha hétköznapi darab, annyi szent.

ROLEX YACHT-MASTER 40 White Gold. Forrás: ROLEX

Yacht-Master 42

Talán a leginkább ünnepelhető újdonság, a Yacht-Master 42 sárgaarany kivitele, ami szintén aligha meglepetés, hiszen a fehérarany, 2019. évi kiadás sikeresnek mondható, s a rendkívül kecses és kifinomult Yacht-Master tokforma, oysterflex szíjra feszítve, 40 milliméteres tokátmérővel, emberesebb férfikézen – a Rolex is belátta úgy fest – meglehetősen femininül hatott.

A 40 milliméteres, rózsaarany verzió természetesen továbbra is a kínálatban maradt, ám a nagy testvér minden bizonnyal keresett újdonsága lesz a 2022. évnek.

ROLEX Oyster Perpetual YACHT-MASTER 42 Yellow Gold. Ref.: 226658 Forrás: ROLEX
ROLEX Oyster Perpetual YACHT-MASTER 42 Yellow Gold. Ref.: 226658 Forrás: ROLEX

Nem szűnt meg, hehe!

S ha már arról beszélünk, ami “nem szűnt meg“, akkor a használt-óra piacon, az elmebaj határát súroló árakon megjelenő zöld számlapos, sárga arany Daytona bizony nem szűnt meg idén sem.

Továbbra is ott szerepel a weboldalon.

Aki 40-50-60 millió forintért megvásárolta a szürkepiaci kereskedőktől, illetve másodkézből (a 13,8 millió forintos kiskereskedelmi ár helyett) annak innen is vaskos tapsot küldünk, de inkább annak jár, aki ennyiért el tudta adni.

Persze ettől még nem lett több belőle a hivatalos Rolex butikokban, ám talán elhiszi végre a világ, hogy nem kívánja befejezni a gyártását a genfi óriás, s ekképp nem csak az ismerősök, celebek, jól bejáratott, szürkepiaci nepperek férhetnek majd hozzá…

Milgauss, maradt

Ahogy nem szűnt meg a Milgauss széria egyik variánsa (sem a kék számlapos, sem a zöld üveges) sem. Árrobbanás esetükben is tapasztalható volt az elmúlt év második felétől, és az is igaz, hogy ma besétálva, legalább 1 évet mondanak a hivatalos Rolex kereskedők az óra elérhetőségére, de legalább elérhető maradt, ha más nem papíron, illetve a weboldalon mindenképp.

ROLEX AIR-KING. Ref.: 126900. Forrás: ROLEX

A levegő ura

Érkezett még új Air-King kiadás, bár az is igaz, hogy nem könnyű találni kevéssé unalmasabb modellt a Rolex kínálatában.

Az anyaga rozsdamentes acél, a tokátmérő 40 mm, a szerkezet tökéletes Rolex mechanika, s a világot aligha váltja meg.

Sikerült egy valóban különleges és szép számlapot kreálni, igaz női modell, de mesébe illő, vagy az AVATAR 2 mozifilmbe esetleg. ROLEX Oyster Perpetual Datejust 31. Ref.: 278274 Forrás: ROLEX

Futottak még

Igen nagy számban érkeztek új vagy eltérő számlapi kivitelek, főleg a női modellek esetén, illetve tetszetős és bizonyára felkapott lesz majd az új DATEJUST 41 acél, színátmenetes, amolyan régi “Hulk” szerű, fénytöréses, sugárirányban csiszolt, zöld számlappal felvértezve, oyster szíjon, fehérarany lünettával felütve.

ROLEX DATEJUST 41. Ref.: 126334. Forrás: ROLEX

Nekünk most egyértelműen ő a befutó, a 2022. évi kínálatból.

ROLEX