Mido Multifort Powerwind

Jól megy a márkának, és ebben nagy szerepet játszik a legnépszerűbb kollekciójuk is, amely most a Mido Multifort Powerwind modellel bővül.

A Multifort-kollekció az elmúlt két évtizedben jól felismerhető formavilágot tudott kialakítani magának. Tette mindezt úgy, hogy formaterveihez ismert építészeti alkotásokból merített ihletet. Jó, és eredményes ötletnek bizonyult, elvégre ritkán képesek erre a belépőkategóriában versenyző szereplők. Ennek azonban most úgy tűnik, hogy vége.

A Powerwind modellel a Mido is a svájci óraipar már bő egy évtizede ismert receptjéhez nyúl. Kerestek egy sikeres modellt a múltból, majd újra piacra dobták. Előtte persze szondázták a piacot is a limitált Multifort Powerwind Chronometer karórával, és láthatólag hallgattak is a visszajelzésekre.

Ennek jegyében a számlap jelentős változáson esett el. Nem csupán elhagyták a napok kijelzését, hanem az ablak is a számlap aljára költözött, továbbá a fő helyeken az indexeket számokra cserélték. A színválaszték meglehetősen konzervatív, kék és fekete közül választhatunk, harmadik lehetőségként pedig ott van még a pezsgő színű is. Utóbbihoz azonban már aranyozott tok és csat is jár.

Változás történt a tokban is. Itt a Swatch-csoport igáslovát, a Powermatic kalibert találjuk szemben a szondázásra szánt modellel, amelyben egy kronométer pontosságú ETA 2824 dolgozott.

Egy tipikus retró darabbal van dolgunk, de azért valamennyit igyekeztek megőrizni a márka korábban ismert, előremutató arculatából is. Így például a 40 milliméteres átmérő egy hárommutatós óránál önmagában teljesen elfogadható, ám ha retróban gondolkodunk, akkor egy kicsivel lehetne keskenyebb. Szintén jobban illene egy bőrszíj a csat helyett. Más szóval, nem olyan retrós ez az óra, mint amilyennek elsőre látszik.

Talán ennek is köszönhető majd népszerűsége, illetve hogy listaára a rozsdamentes acél kivitelek esetében 1000 euró alatt marad (970). Az aranyozott ennél több egy kevéssel, 1160 eurót kérnek érte.

Mido