Longines Legend Diver 2021

Régi motoros a márkánál, így a Longines Legend Diver 2021-es változatai sem hoznak sok újat, de színesítik a választékot.

Ez utóbbit ne csak átvitt értelemben, ha szó szerint is értsük. Az alapmodell eddig ugyanis kizárólag sötét (fekete) számlappal volt kapható, igaz különböző szíjakkal és tokátmérővel. Egyedüli kivételt a gyöngyház számlapos női modellek, illetve a bronztokos kivitel zöld számlapja jelentett.

Longines Legend Diver 2021 - színesedett
Longines Legend Diver 2021 – színesedett

Annak ellenére, hogy a modell jelenlegi változata gyakorlatilag két éve a piacon van, egészen eddig kellett várni a színesebb változatok megjelenéséig. A két új szín a kék, illetve a barna. Hogy miért vártak pont pont a kékkel két évet? Egyrészt indokolható lenne hagyománytisztelettel, ami a márkánál szinte központi szerepet játszik, de akár kereskedelmi megfontolások is szerepet játszhattak, de a piac is kikényszeríthette.

Longines Legend Diver 2021 - tömör hátlap rejti az ETA által készített L888.5-ös szerkezetet (64 óra járástartalék, szilícium hajszálrugó)
Longines Legend Diver 2021 – tömör hátlap rejti az ETA által készített L888.5-ös szerkezetet (64 óra járástartalék, szilícium hajszálrugó)

“Füstölt”

Természetesen a két változat számlapja nem homogén felületet kapott, hanem a néhány éve előszeretettel használt színátmeneteset, avagy fumé-t (füstölt franciául). Nem egy új “műfaj” ez, de a H. Moser & Cie sikerén felbuzdulva egyre több márka alkalmazza. A számlap több részlete természetesen nem változott, beleértve a mutatókat is. Szintén megmaradt a dátumablak, így akit ez esetleg zavarná, továbbra is csak a bronzot választhatja.

Longines Legend Diver 2021 - színátmenetes, ahogy az utóbbi évekbe dívik
Longines Legend Diver 2021 – színátmenetes, ahogy az utóbbi évekbe dívik

Értelemszerűen a tok is maradt a régi a maga 42 milliméteres átmérőjével és viszonylag hosszú füleivel. Rossz hír ez a hölgyeknek, így ugyanis a két színes változat már túl nagy lesz nekik. Megőrizte a tok a 30 bar (300 m) nyomásállóságot is, így valóban bátran lehet vele búvárkodni. Előtte azonban érdemes mindkét változatnál a bőrszíjat vagy kaucsukra, vagy fémcsatra cserélni.

Ebből is látszik, hogy az órát inkább aszfaltbúvárokak szánják, mintsem tényleges búvárkodásra, holott a vonatkozó szabványnak minden szempontból eleget tesz.

Longines Legend Diver 2021 - aszfaltbúvároknak
Aszfaltbúvároknak

A két új változat mondhatni időben, a nyári szezon kezdetekor került a boltok polcaira, ahonnan 2260 frankos árért vihetjük el 5 évnyi garanciával egyetemben.

Longines