IWC Big Pilot’s Watch 43 Edition “Mr Porter Edition 1”

Volt már, láttuk korábban is, ennek ellenére is kapós darabnak ígérkezik a IWC Big Pilot’s Watch 43 Edition “Mr Porter Edition 1”.

Elsősorban természetesen anyaga miatt. A bronz ugyanis már tizenhárom éve képes lázba hozni az órabarátokat. Főleg akkor, ha egy neves márka jelentkezik ilyen anyagból készült órával. Ha pedig egy közismert kollekcióban jelenik meg szinte garantált a siker.

Talán ezért is tették kizárólag online megvásárolható darabbá. A meglehetős vonzerővel rendelkező Big Pilot feltehetőleg képes lesz arra rávenni a potenciális vásárlót, hogy pénzét a mrporter.com oldalon költse el. Ha pedig már ott van, nyilván körbenéz, és esetleg máskor is visszatér. Értelemszerűen ezt a webshopot ugyanaz a luxusmárkacsoport tulajdonolja, mint az IWC-t is.

Igazi újdonságra ne számítsunk. Ugyanazt a 43 milliméteres tokot kapjuk, mint az összes többi Big Pilotnál. Persze, hogy a 43 mm mitől nagy (big), azt elsőre nehéz megindokolni, hiszen az elődmodellek 46 milliméter körül mozogtak. A válasz mégis egyszerű. Nem is feltétlenül a trend játszik szerepet, sokkal inkább a piszkos anyagiak. Ez már pedig jelenleg az ázsiai kereslet kiszolgálását jelenti, ahol a 43 mm bizony big.

IWC Big Pilot’s Watch 43 Edition “Mr Porter Edition 1” - titán a hátlap, hogy ne "patinásodjon" a csuklónk. Egyébként a lágyvas miatt amúgy sem látnánk a szerkezetet.
IWC Big Pilot’s Watch 43 Edition “Mr Porter Edition 1” – titán a hátlap, hogy ne “patinásodjon” a csuklónk. Egyébként a lágyvas miatt amúgy sem látnánk a szerkezetet.

A szerkezet a márka 82100-as manufaktúra kalibere 60 órás járástartalékkal, ami persze alaposan elmarad az előd 7 napos teljesítményétől, de a kisebb tokba ennyi fért. Ettől függetlenül egy hangulatos, kicsit múltidézős, flieger stílusú órát kapunk, amelyből 500 darab biztosan el fog fogyni. Főleg hogy stílusával ugyan nem, de színvilágával az 1970-es években főleg a motorsportban nagyon felkapott fekete-arany kombinációt idézi. Hogy a bronz megér-e majdnem 3000 eurós felárat az alapmodellhez képest, azt mindenki eldönti magánban, mindenesetre 11800 eurótól kell megválnunk, ha vágyunk egyre.

IWC