Franck Muller Vanguard Skeleton

Alapvetően semmi újat nem hoz a Franck Muller Vanguard Skeleton, ha csak a tok anyagát nem tekintjük annak.

Mint ismert, a Vanguard-kollekció tokja a Cintrée Curvex tok vonalvezetését örökölte. Utóbbi meghatározó szerepet játszott a márka sikertörténetében. Oly annyira igaz ez, hogy egykor a tonneau, avagy hordó forma szinte egyet jelentett a Franck Mullerrel. Talán túl későn is született meg az utód, a Vanguard, és több év után sem sikerült az előd hírnevéhez hasonlóra szert tennie.

Pedig egyrészt valóban szinte csak a Vanguardot “tolják”, másrészt maga a tok valóban méltó utódja lehet a Cintrée Curvexnek. Igen, sportosabb lett, és alapvetően karakteresebb, de persze a hordóforma megmaradt. Talán pont ez a baj is. Ennyi év után vagy ráunt a vásárlóközönség, vagy a épp nem annyira divatos a hordó-forma

Franck Muller Vanguard Skeleton - vajon lesz-e annyira sikeres a tok, mint elődje
Franck Muller Vanguard Skeleton – vajon lesz-e annyira sikeres a tok, mint elődje

Luxus-sportóra?

Ennek ellenére a Vanguard minden további nélkül akár a luxus-sportóra trendbe is illeszkedhetne, hiszen sportosan elegáns, szíja vagy csatja integrált és persze borsos áron is mérik. Így aligha meglepő, hogy a csontvázasított modell most rozsdamentes acélból készült el.

Ebből is sejthető, hogy bizony nem valódi újdonságról beszélünk. Ezzel a konkrét külsővel még 2017-ben találkozhattunk először, aranytól kezdve egészen szénszálig terjed a választék. Az acél eddig hiányzott, de most ennek is eljött az ideje.

Franck Muller Vanguard Skeleton - ismerős számlapi kép
Franck Muller Vanguard Skeleton – ismerős számlapi kép

A tok méretei magától értetődően maradtak, azaz 44 mm széles 53,7 mm magasa. Ez bizony egy nagy méret. Értelemszerűen a szerkezet is maradt, ami persze követi a tok formáját. Mondjuk ezen a szinten ez azért bőven elvárható. A kézi felhúzású szerkezet megőrizte 7 napos járástartalékát, amit azonban ellentétben az arany változattal már nem reklámoznak a névben.

A várakozásokkal ellentétben az aranyhoz képest az ár nem lett annyival barátságosabb. A 35800 frankos ár egy ötöddel olcsóbb, mint az arany. Ennél azért általában nagyobb szokott lenni a különbség a két fém között.