Chopard Alpine Eagle XL Chrono

Tombol az acélból formált, sportos, fémcsatos karórák iránti vágy! Nem mellesleg a használt órák “árképzése“, soha nem látott magaslatokba repült. Ekkor fogja magát a Chopard és előáll egy aranyból készült verzióval, bőrszíjra feszítve. NORMÁLIS?! Mutatjuk, hogy mennyire! Chopard Alpine Eagle XL Chrono.

Szeretettel Genfből

Bizony, a családi vállalkozásként működő Chopard nem fél a kihívásoktól. Ennek jegyében, 2021. decemberében bőrszíjas, 18 karátos rózsaarany tokba csomagolt, flyback kronográf komplikációt is hordozó Alpine Eagle XL Chrono modellel rukkolt elő.

Az óra elragadó!

Egészen más, mint a már ismert, rozsdamentes acélból és acél csattal elérhető kivitel. Hangulatában mindenképp, és mindez meglehetősen jól is áll neki.

A műszaki paraméterekről, a rózsaarany “közé” rejtett, igazán különleges anyaghasználatról, illetve a feketére hangolt karóra mondanivalójáról és ihletettségéről mindent megtudhatnak kedves olvasóink, de majd csak hozzávetőleg 2 hét múlva, amikor is megjelenik az egyetlen magyar, nyomtatott, évtizedek óta kitartóan elérhető, órákról és ékszerekről regélő magazin, az Óra Magazin következő száma.

Újságárusoknál beszerezhető, de aki jobb szereti, ha házhoz viszik, az itt , akár most is, bátran fizessen elő.

Chopard Alpine Eagle XL Chrono. Ref.: 295387-9001. Fotó: @RetekG

Titok

Valójában persze nem titok, mégis, a nyomtatott formában, a színes, nagyméretű és magas minőségű, kiváló képekkel, azokon a bizonyos illatos oldalakon egészen más élményt nyújtunk majd át a kedves olvasónak.

S ha már élmény, e sorok valódi értelme is efféléről szól. Olyasmiről, amit ugyan csak szerkesztőségünknek volt szerencséje megtapasztalni 4 dimenzióban (3 tér és 1 idő), ám mégis most így online átadunk belőle, amennyit csak lehet.

A Chopard ugyanis – dacára mindenféle vírus-hullámnak – fogta magát, illetve a képeken is látható, címszereplő, rózsaarany órát és elhozta élőben megmutatni nekünk!

Chopard Alpine Eagle XL Chrono. Ref.: 295387-9001. Fotó: @RetekG

Rendezvous

Az igazán privát és baráti hangulatú találkozón kézbe foghattuk, csuklóra vehettük, fényképezhettük, videózhattuk is a gyártó legújabb különlegességét.

A kellemes beszélgetés és tapasztalás, illetve a hely szelleme már önmagában is beragyogta, az egyébként hűvös téli napot, ám a valódi oka, ami miatt ez a konkrét óra eléggé különleges ahhoz, hogy sok – sok kilométert utazzanak, csak azért, hogy bemutassák nekünk az,… nos igen, az majd a nyomtatott magazinunk következő számából kiderül. 🙂

Chopard Alpine Eagle XL Chrono. Ref.: 295387-9001. Fotó: @RetekG
Chopard Alpine Eagle XL Chrono. Ref.: 295387-9001. Fotó: @RetekG

Egy csepp arany

De hogy e sorok olvasói ne szórjanak ránk egyből mindenféle kígyót – békát, néhány olyan különleges, belsős információt azért közreadunk, amit mi is csak a bemutató során tudtunk meg.

Nem feltétlen nyilvános adat az óra elérhetősége, és igen, dacára, hogy nem acél, a kulcsszó ebben az esetben is az, hogy: várólista.

Tudniillik, a Chopard Alpine Eagle XL Chrono aktualitása mindössze 50 példány erejéig készült el, 2021 december végére, amikor is a beharangozás napján el is kelt a készlet, mind egy szálig.

A gyártó, illetve a márkakereskedések, a magyar is vesz fel rá megrendelést természetesen, de sokkal nagyobb mennyiségre a “második ciklusban” sem érdemes számítani, s alapvetően nem kívánja vele elárasztani a piacot a Chopard.

A megrendelést leadók előreláthatólag 2022 májusában, illetve nem sokkal rá számíthatnak arra, hogy végre átvehetik a kiszemelt órát.  Ilyenformán csak annyi készül belőle, amennyit megrendelnek, azon a bizonyos várólistán, ám van itt egy nagy különbség, szemben a “nagy nevű” vetélytársak üzleti modelljével.

A Chopard ugyanis csak annyit gyárt, de annyit viszont mindenképp gyárt, amennyire “feliratkozik” a leendő vásárló. Várni kell, de nem végtelenbe vesző éveket, évtizedeket.

2 hét múlva

Minden más kiderül! Annyit azonban már most elárulhatunk, hogy élőben még izgalmasabb és szebb az óra, mint képeken és videókon látni lehet. A számlap különleges textúrája bizony feketében sem csalódás, és a bőr szíj, amiben egyébként jó pár gramm rózsaaranyat is elrejtettek, remekül “áll” az órának.

Aki türelmetlen, és az acél kiadással is beéri, látogassa meg a magyar forgalmazó budapesti üzleteit, ugyanis – ha figyeli kicsit a használtórapiac alakulását – elképzelhető, hogy hamarosan azon modellek tekintetében is beköszönt az a bizonyos várólista.

CHOPARD