Archimede Flieger 200 Handaufzug

Kicsit ellentmondásosnak tűnik az Archimede Flieger 200 Handaufzug, de ettől még biztosan fogják szeretni.

A német óragyártás másik otthonában, a Fekete-erdőben honos márka esetében biztosa kijelenthető, hogy a tok távol-keleti. A márka (másokkal egyetemben) a helyi tokgyártó, az Ickler tulajdonában van, amely így viszonylag baráti áron is tudja kínálni termékeit. Mivel a 2000-es években a Flieger stílusú órák rendkívül kedveltek voltak, az idén kereken 20 éves márka ezzel kezdte „karrierjét”

Az eredeti Flieger dizájnhoz képest mostani újdonságuk jelentős továbblépés, és sokkal inkább sportóráról beszélhetünk. Egyedül a klasszikus külső kompromisszum nélküli leolvashatósága, illetve a színvilág köszön vissza. Már ha feketéből és fehérből építkező számlapot színesnek nevezhetjük. Egyedül a másodpercmutató narancssárgája színesíti a képet, ám igény esetén az is lehet fehér.

Archimede Flieger 200 Handaufzug
Van “sima” kivitelben is

A megszokott módon rozsdamentes acélból készült a 39 milliméter átmérőjű tok, amely 20 barig (200 m) nyomásálló is. Egyébként innen ezúttal azonban DLC bevonatot is kapott. A belépőszegmensben egyáltalán nem jellemző a gyémántszerű szén bevonat, a PVD az elterjedt. A DLC ugyanis költségesebb, de lényegesen ellenállóbb is. Bár keménység tekintetében nyilván nem ér fel a kerámiaház, de „mezei” rozsdamentes acélhoz képest lényegesen ellenállóbb a karcolásokkal szemben. Ki kell azonban emelni, hogy az olyan ütések ellen, amely a tok síkjának sérülésével (benyomódás) jár, nem nyújt védelmet, hiszen csupán bevonat.Archimede Flieger 200 Handaufzug

Összességében tehát inkább egy modern megjelenésű időmérővel van dolgunk, amihez azonban egy kézi felhúzású kalibert társítottak. Hogy az melyik korszakot idézi, aligha kell magyarázni. Az is igaz persze, hogy a kézi felhúzású, jelen esetben a Sellita SW-215, csupán egyike a Flieger 200-as sorozatnak. Aki szeretne, találhat magának automatát is.Archimede Flieger 200 Handaufzug

Ár-érték arányban az 1160 eurós vételár egészen baráti, bár nyilán további extrákkal növelhető még ez az összeg. Kis márkaként ugyanis korlátozott mértékben igény esetén személyre is szabható az óra.

Archimede