Alpina Seastrong Diver Comtesse – női búvár

Bár búvárórákból Dunát lehet rekeszteni, de nem a hölgyeknek szólókból. Az Alpina Seastrong Diver Comtesse szinte csak csepp a forró kőre.

Pedig ami azt illeti, női órákból alapvetően nincsen hiány a márkánál. Annál is meglepőbb ez, mert az Alpina arculatához elsősorban az outdoor kapcsolódik. Emiatt szükségszerűen inkább eszközként tekint a karórákra, mintsem kiegészítőként.

Számlap gyöngyházból kötelező elem
Számlap gyöngyházból kötelező elem

Ilyen háttérrel pedig szinte érthetetlen, hogy a búváróra miért nem volt ott a Comtesse-kollekció indulásakor. Persze ami késik, az nem múlik. A kollekció megszokott méretében, 34 milliméteres átmérővel jelentkezik a női búvár, és a Seastrong-kollekciónál alapnak számító módon, 30 barig (300 m) nyomásálló. Ebbe bőven beleférnek az órákat (pl. eséskor) erősen igénybe vevő sportok, mint a jet-ski, vagy a vízisí is.

Innen nézve elég szögletes
Innen nézve elég szögletes

A leolvashatóság búváróránál különösen fontos, így a díszítésre csak kevés figyelem juthatott. A kötelező elemnek tekinthető gyöngyházból készült számlap természetesen nem maradt el, még ha annak lüszterét igyekeztek is tompítani. Bevezetéskor két szín, a fehér és a kék közül lehet választani.

Alpina Seastrong Diver Comtesse - két fejte számlap, csattal vagy kaucsukszíjjal
Alpina Seastrong Diver Comtesse – két fejte számlap, csattal vagy kaucsukszíjjal

Ha nagyon akarunk kivetnivalót találni az órán, akkor a másodpercmutatót kritizálhatjuk. A márka arculatának része a másodpercmutató ellensúlyát képező piros háromszög. Búváróráról lévén szó, illett volna a háromszög belsejét is luminszecens festékkel kitölteni, elvégre ebben a műfajban kötelező elem a sötétben is látható másodpercmutató.

Fémcsatos esetében közel ezer, illetve kaucsukszíjas kivitelben majdnem 900 eurós árával ezek a legdrágább modellek a Comtesse-kollekcióban, és még így is csak egy kvarc szabályozású szerkezet fért bele.

Alpina