Aerowatch Lady Automatic

Elsőre nem sokat árul el az Aerowatch Lady Automatic név, pedig egy alapvetően jól sikerült darabbal bővült a márka kollekciója.

A visszafogottságot azzal is magyarázhatnánk, hogy az óra megjelenése önmagában is finom, visszafogott. Meglepő lépés volt ez a családi tulajdonban lévő márkától, amely a férfi kollekcióban az utóbbi időben ugyancsak figyelemfelkeltő modellekkel jelentkezett. Sokszor már-már a Roger Dubuis pókháló tematikáját is kezdte felülmúlni – természetesen tourbillon(ok) nélkül.

Nagy, de nem baj

Ami azonban egyértelműen nem visszafogott, az a tok átmérője. Az 1942 névre hallgató kollekció jellegzetes, forrasztott füleket idéző tokja 40 milliméteres átmérővel készül. A női óráknál messze nem olyan egyértelmű a csökkenő tokméretek trendje, mint a férfiaknál, ám a 40 mm bizony továbbra is nagynak számít a hölgyek csuklóján.

Aerowatch Lady Automatic- itt azért látszik, hogy nagy, de nem baj
Aerowatch Lady Automatic- itt azért látszik, hogy nagy, de nem baj

A színek tekintetben visszafogott megjelenés ezzel is indokolható. Egy harsány, színes, csillogó külső ugyanis optikailag még növelné az önmagában is nagy időmérőt. Előnye a nagy átmérőnek, hogy bőven kínál helyet. Ezt pedig valóban okosan tudták kihasználni. Se indexek, se számok. Csupán egy kék zafír a számlap csúcsán, illetve átellenben vele a dátumablak szolgál a számlapon való tájékozódásban. Nem olyan nagy gond ez, mivel az áttört, levél formájú, kékített mutatók erős kontrasztot alkotnak az ezüst színű számlappal.

Aerowatch Lady Automatic- visszafogott, letisztult, leolvasható
Aerowatch Lady Automatic- visszafogott, letisztult, leolvasható

Igazán itt mutatja meg varázsát az óra. A márkanévből kiinduló sugarak aszimmetrikusan osztják felváltva fényes, illetve matt részekre a számlapot. Emellett az art déco legjellegzetesebb formatervezési elemként egy szebb korszakot is megidéz. A sugaras díszítés szolgál háttérként a körből, illetve körívekből álló további mintának, amely geometriai formaként szintén jól illeszkedik a fenti formatervezési irányzathoz. Ezenkívül azonban többsoros nyakláncként is értelmezhetjük.

Aerowatch Lady Automatic- ETA, nem klón
Aerowatch Lady Automatic- ETA, nem klón

ETA

Ugyan a márka nem nevezi meg a szerkezetet, egyértelmű, hogy 2824-es kaliberrel van dolgunk, méghozzá nem valamilyen klónozott kivitelben, hanem az ETA-tól szállítva. Van, akinek ez is szempont tud lenni. Ahogy persze az ár is. Jelen esetben 1290 eurót kérek a fémcsatos, 1150-t pedig a bőrszíjas kivitelért.

Aerowatch