Maurice Lacroix Eliros Lady 35 mm Moonphase

A cím szinte mindent elmond az óráról, de azért van még néhány dolog, amit hozzá lehet tenni. A Maurice Lacroix Eliros Lady 35 mm Moonphase ugyanis nem az égből pottyant, még ha holdfázis kijelzése is van.

Az Eliros kollekció az Aikon modellekkel együtt a márka új kollekcióinak egyike, amelyeknél különösen nagy hangsúlyt fektettek a lehető legjobb ár/érték arány elérésre. Ennek egyenes következménye, hogy a még a férfi modelleknél is csak kvarc szerkezettel szerelt órákat találunk. Helyette viszont nem takarékoskodtak a formatervezésnél. Bevallottan a belépőszegmenst megcélzó óráikkal sikerült újra növekvő pályára állítani a márkát, és immár gyémántokra is telik.

Maurice Lacroix Eliros Lady 35 mm Moonphase - csak világos számlap közül lehet választani, ami azonban gyöngyház is lehet
Maurice Lacroix Eliros Lady 35 mm Moonphase – csak világos számlap közül lehet választani, ami azonban gyöngyház is lehet

A Maurice Lacroix Eliros Lady 35 mm Moonphase óránál ugyanis egyes változatoknál a számlap mellett a lünettára is jutott belőlük. A sima dátumos női Eliroshoz képest az átmérőt is megnövelték, méghozzá 5 milliméterrel, így női óráknál ez már nagy méretűnek tekinthető. Hogy mégsem tűnik annak, az a filigrán mutatóknak, illetve a tok méretéhez képest kicsi koronának is köszönhető. Ezt ugyan valamivel körülményesebb kezelni, de mivel a szerkezet kvarc szabályozású, ezért túl sűrűn nem is lesz erre szükség. További figyelemre méltó tulajdonsága az órának az 5 bar (50 m) nyomásállóság, aminek köszönhetően akkor sem kell aggódni, ha esetleg vízbe ejtenénk az órát. Erre az értékre egyébként a felső szegmensben lévő márkák is áttérhetnének már, amelyek még mindig kitartanak a 3 bar (30 m) mellett. Az óra ára nagyjából 850 eurótól indul.

www.mauricelacroix.com