Omega × Swatch MoonSwatch “SNOOPY” Mission to the Moonphase

Mi megmondtuk előre! Valamivel tovább húzta az időt a Swatch Group, mint vártuk, de azért csak leszállt a Sas, illetve a rajzolt kabalakutya. Fehér, mint a hó, ezért remek nyári-óra választás lehet(ne). Mutatjuk az új Omega × Swatch MoonSwatch “SNOOPY” Mission to the Moonphase kiadást!

“Houston, Tranquility base here. The Eagle has landed.”

A Sas leszállt.”

  • Érkeztek az üdvözítő szavak Neil Armstrong asztronauta tollából, 1969. július 20. földi napján, amikor is az Apollo 11 Lunar Module, avagy a leszállóegység elrepítette utasait, s velük együtt az egész emberiséget, égi kísérőnk, a Hold felszínére.
Omega × Swatch MoonSwatch "SNOOPY" Mission to the Moonphase. Ref.: SO33W700. Forrás: SWATCH
Omega × Swatch MoonSwatch “SNOOPY” Mission to the Moonphase. Ref.: SO33W700. Forrás: SWATCH

Aki bővebben is olvasna az emberiség talán máig legnagyobb technikai és technológiai teljesítményéről, illetve nem ismeri még a választ arra, mit is keres Snoopy kutya az Omega Speedmaster és klónjai számlapján, annak ide kattintva jöhet egy rövid emlékeztető. 

OMEGA x SNOOPY mindörökké!

Arról is írtunk már, hogy Snoopy, az eredetileg képregény-, majd leginkább, mint rajzfilmhős, feledhetetlen érdemeket szerző kutyus, pontosabban beagle, ha rákerül az Omega Speedmaster bármely alkotórészére, az bizony nagy port kavar, és nem csak a Hold felszínén.

A rajongók finoman szólva is megőrülnek érte. Láttuk már, hogy az őrület bizony az első hullámban érkező Omega x Swatch Moonswatch modellek láttán sem kímélte embertársaink elméjét.

Omega × Swatch MoonSwatch “SNOOPY” Mission to the Moonphase. Ref.: SO33W700. Forrás: SWATCH

Képzeljük csak el, hová fajulhat mindez, ha a Snoopy láz és a Moonswatch iránti vágy egyesül?!

Bár a gazdasági helyzet, illetve az újdonság varázsa korántsem olyan erős, mint szinte napra pontosan 2 éve (2022. március 26.), mégis, látványos sorban állásokra számítunk a kiválasztott Swatch butikok előtt.

A jó hír…

Legalább is a rajongók, az órát kedvelők számára, hogy minden híresztelés ellenére nem lesz sem ún. USA specifikus modell, sem limitált, sem csak egy adott napon kapható, mint a Moonshine Gold kiadás.

Omega × Swatch MoonSwatch “SNOOPY” Mission to the Moonphase. Ref.: SO33W700. Forrás: SWATCH

Az ára ugyan gyarapodik kissé, az európai kiskereskedelmi ár 315 EUR. (125.000 Ft)

…és a rossz

Sajnos a módszertan továbbra sem változik, ami az értékesítést illeti. Azaz csak és kizárólag az arra kijelölt Swatch butikokban, üzletekben lesz kapható majd, 2024. március 26. napjától.

S mint tudjuk, erre a listára a hazai hivatalos márkakereskedő – legalább is eleddig – még nem került fel.

Mindig van egy lista…

Omega × Swatch MoonSwatch “SNOOPY” Mission to the Moonphase. Ref.: SO33W700. Forrás: SWATCH

Ahogy a Rolex modelleket sem egyszerű beszerezni, sok érdeklődő emlékezhet rá, hogy mennyiért, illetve mennyit várva, sorban állva, visszamenve tudta csak, ha megtudta kaparintani az első szériás Moonswatch modelleket. Különösen a leginkább óhajtott színek képviselőit.

A hófehér Snoopy variánshoz hozzájutni, az első hetekben – hónapokban csaknem annyira nehéznek bizonyulhat majd, mint visszajutni a Holdra.

Az viszont borítékolható, hogy idővel lankad majd az érdeklődés, illetve a kínálati mennyiség utoléri a keresleti óhajt, ezáltal – bár bőven meglehet, hogy erre egy teljes évet is kell majd várni -, de előbb-utóbb mindenki hozzájuthat majd az ajánlott kiskereskedelmi áron. Aki viszont nem bír magával, de sorban állni sem tud, vagy nem akaródzik neki mondjuk Bécsben sátorozni az utcán, az komoly, a tippünk szerint akár tízszeres szürke piaci árral is kalkulálhat az első hónapok során.

Meglátjuk!

Az óráról szólva, műszaki értelemben és lényegében nem változott túl sok minden. Az óra épp az a biokerámia csoda, ami volt eddig. Épp csak hófehér kivitelben, ami kétségtelen, hogy nagyon is jól áll neki.

Omega × Swatch MoonSwatch “SNOOPY” Mission to the Moonphase. Ref.: SO33W700. Forrás: SWATCH

Az óratok átmérője 42, a tok vastagsága 13,75 milliméter.

Leginkább szembetűnő újítása – értelem szerűen – a Snoopy figura megjelenése, mely technikai értelemben holdfázis megjelenítés formájában funkcionál. Izgalmas, elsőre rejtőző jópofaság, de sötétben a számlap bizonyosan mosolyt csal az arcunkra.

A holdfázis ábrázolás – ha nem lenne elég, hogy eleve kimaxolja a cukiságfaktort – lumineszcens festéknek hála éjszaka, vagy egyébként sötétben felragyog.

Snoopy egy világító, kékre váltó félholdon fekszik és a szintén kéken pislákoló csillagos eget figyeli. Köztük (lévén a Snoopy figura és a Hold, hiszen holdfázis komplikáció, duplán jelenik meg a segédszámlapon) szintén csak a “fényszennyezés” mentes közegben, s egyaránt kékben parázslón idézet az eredeti Snoopy képregény szövegéből.

I CAN’T SLEEP WITHOUT A NIGHT LIGHT!

Mondja a felirat, illetve gondolja Snoopy. S lássuk be a Hold, mint éjszakai lámpafény, nem kispályás szituáció.

A Snoopy-s tárcsa körüli számozás szintén a holdfázis megjelenítést szolgálja. 1 és 29,5 között, hiszen a nagy “tepsiképű” odafent nagyjából 29,5 nap alatt teljesíti azt a bizonyos “ciklusát”.

Vigyázz! Kész! Sorban állás!

Hamarosan tehát rajtolhat a rali. A Swatch Group szerint minden vásárló fejenként csak 1 darabot tehet magáévá.

Meglátjuk, de valószínűleg megfontolandó a felhívást, miszerint mindenki vigyen magával még egy embert. 🙂

SWATCH