Maurce Lacroix Aikon Venturer 43 mm Steel-Gold – Elkezdődött?

Elsőre nem tulajdonítanánk nagy jelentőséget a Maurce Lacroix Aikon Venturer 43 mm Steel-Gold modellnek. Pedig érdemes megjegyezni ezt a konkrét időmérőt

Maga az óra alapvetően nem hoz újat. Átmérője, ahogy az a névből is kiolvasható, maradt 43 milliméter. Ez most már lassan kezd nagynak számítani, de egy búváróránál azért még bőven elfogadható. Persze ezt az órát továbbra sem nevezik búvárórának, holott ennek minden tekintetben megfelel. Az Aikon tavaly bemutatott alváltozata (az Aikon Venturer) sokkal inkább a luxus-sportórák világát idézi.

Maurce Lacroix Aikon Venturer 43 mm Steel-Gold - jön a sárgaarany
Maurce Lacroix Aikon Venturer 43 mm Steel-Gold – jön a sárgaarany

 

Persze az Aikon Venturert luxus-sportórának nevezni erős túlzás, hiszen sem árban, sem presztízsben nem közelíti meg annak a kategóriának a versenyzőit. Dizájnban azonban egyáltalán nincs lemaradva. Valójában a tavalyi, év elejei bemutatással majdnem egy évvel előzte meg a később ébredő, sokkal nevesebb versenytársait.

Az acél-arany változat is úgy tűnik, hogy köröket ver a konkurenciára. Azért gyorsan jegyezzük meg, hogy az arany itt mindössze aranyozott acélt takar, de a hatás attól még azonos. Egyrészt az arany színe miatt. Az ékszeriparban ismert az arany ötvözeteinek körforgása, amelybe az órák esetén már az acél is beleszámít. Eddig a vörösarany volt népszerű. Nagyon úgy néz ki, hogy ebben az évtizedben a sárga következik.

Tiszta 80-as évek
Tiszta 80-as évek

Jól illeszkedik ez az aktuálisan kibontakozó trendbe. Erről árulkodik,hogy egyre népszerűbbek a bordó/piros színű számlappal készülő órák is. Szintén ehhez kapcsolódik az acél-arany, avagy bi-metál alkalmazása. Melyik is ez a trend? Természetesen a 80-as évek visszatértének lehetünk tanúi. Legalábbis nagyon úgy néz ki, hogy ez a konkrét modell az első hírnök 2790 euróért. Csak remélni tudjuk, hogy a sors megkímél bennünket az akkori évtizedben szintén menő “bundesliga-rizuráktól”.

Maurice Lacroix