MAURICE LACROIX AIKON “BLUE ICE”

Az elérhető luxusóra gyártó, svájci Maurice Lacroix féle AIKON modellcsalád változatossága igencsak gyönyörködtet! Ám még ezt is lehet fokozni, mutatunk rá egy példát. Íme a MAURICE LACROIX AIKON “BLUE ICE”

Csak 1

Bár nemrég a gyártó maga is “tetovált”, avagy “vésett”, korlátozott kiadásban elérhető verzióval hívta fel magára a figyelmet, annak a bizonyos maori mintával díszített URBAN TRIBE szériának az eszmei szülője, egyetlen példányban, a gyártótól teljesen függetlenül elkészített egy talán még inkább különleges és egyedi kiadást.

Egy kék számlapos, rozsdamentes acélból, 42 milliméteres tokátmérővel formált AIKON-t véve alapul.

MAURICE LACROIX AIKON "BLUE ICE" "fagyott" felülete. Fotó: @RetekG
MAURICE LACROIX AIKON “BLUE ICE” “fagyott” felülete. Fotó: @RetekG

Fagyott acél

Olvasóink előtt már aligha ismeretlen Szijjártó István neve, akinek a már emlegetett URBAN TRIBE sorozatot köszönheti a Maurice Lacroix-t kedvelő közönség.

Legfrissebb alkotása ellenben egy a “hagyományos” kézi véséstől eltérő, egyébként titkos technológiával készült, melyhez a mester előbb saját szerszámot is kreált, majd e meglehetősen egyedi felületet, illetve azon e különlegesen látványos textúrát szült.

MAURICE LACROIX AIKON “BLUE ICE” “fagyott” felülete. Fotó: @RetekG

Az elképzelés, bevallottan az Audemars Piguet Royal Oak “Frosted Gold” megoldásán alapul – tökéletesen rímel ez magára a teljes AIKON családra egyaránt -, ám rozsdamentes acéllal jóval nehézkesebbnek tűnt megoldani azt, amit a puha, mindig csillogó, fényes arannyal nem feltétlenül akkora kihívás.

MAURICE LACROIX AIKON “BLUE ICE”. Fotó: @RetekG

Eredmény

Talán épp ezért vállalta fel István a feladatot, melynek eredménye magáért beszél, illetve az itt közölt képeken egyaránt jól látható:

a rozsdamentes acél AIKON felszíne úgy szórja és veti a napfény beeső sugarait, mint semmi más.

Az óra egyetlen példányban készült, ám a rajta és általa kifejlesztett acél textúrát garantáltan nem csupán ezen az órán látjuk majd viszont.

S ki tudja, talán a Maurice Lacroix is kedvet kap egy újabb, magyar vonatkozásokkal is felvértezett kiadás bevállalásához a jövőben.

Maurice Lacroix