Hotel Hochschober**** Superior Ausztria – „Kaphatnánk 5 csillagot is, de nem akarunk!”

A Hotel Hochschober**** Superior Ausztria egyik legkülönlegesebb luxus szállodája, így pár nap után jogosan merülhet fel az idelátogatóban, hogy-hogy nem öt csillagos? Az Alpok szívében lévő szállodakomplexum ugyanis több mint százféle szolgáltatást sorakoztat fel, minden kényelemmel ellátott, teljesen egyedülálló.

„Egyszerűen nincs szükségünk az öt csillagra! A vendégeink 60%-a visszatérő törzsvendég, – magyarázza a fent említett kérdésünkre a szálloda menedzsere – akiket semmiképpen nem szeretnénk elijeszteni az öt csillaggal. Ők így szoktak meg minket és számunkra a vendégeink bizalma és több évtizedes lojalitása mindennél fontosabb.”

Mi sem bizonyítja jobban a vendégek lojalitását, mint hogy Ausztria 4-5 ezer luxus szállodája közül a Hotel Hochschober évről-évre a legnépszerűbbek között szerepel. Ez oly annyira így van, hogy az osztrákok – az amúgy jelentés nélküli – „Hochschober” szóból mára egy külön igét alkottak. „HochschoberN”, azaz „hochschoberolni”, ami leginkább úgy fordítható, hogy teljesen ellazulva, a külvilágot elfelejtve kikapcsolódni és átadni magunkat a pihenés, a wellness és a természeti környezet adta kényeztetések sokaságának. Így lett a „hochschoberolás” mára egy fogalom.

Hotel Hochschober**** Superior Ausztria madárlátta kép

A szálloda a festői szépségű Turrachi-fennsíkon, 1763m tengerszint feletti magasságban, közvetlenül a Turrachi-tó partján áll. A cirbolyafenyvesekkel körülölelt táj, a kristálytiszta levegő, és a természet elbűvölő szépsége volt az, ami annak idején, 1929-ben megihlette a Leeb család első generációját, hogy egy kis fogadót alakítson itt ki, a pihenésre és töltődésre vágyók kedvére.

Ez a családi filozófia a mai napig nem változott. Majdnem 100 évvel később, már a család harmadik generációja viszi tovább ezt az odaadó szellemiséget. Teszik ezt azonban egy 116 szobásra bővült, 5000 m2-es wellness és spa részleggel rendelkező luxus szálloda formájában.

Négy égtáj találkozása

Peter Leeb, a szálloda második generációs vezetője számos utazása során álmodta meg, hogyan hozhatna haza vendégeinek egy-egy kis szeletet csodás úti élményeiből. Az így megvalósult kis álomvilágok, a négy égtájat jelképezve alakította ki. A Kína-torony, a Hammam Törökfürdő, a Kristály spa- és wellnessvilág, és a “Tó a tóban” együttese a mai napig kimeríthetetlen és megunhatatlan az idelátogató vendégek számára.Hotel Hochschober**** Superior Ausztria Kínai torony

Kína-torony

A távol-kelet világát eleveníti meg az 2005-ben épült Kína-torony, ami egy eredeti stílusban felépített, többszintes kínai pagoda, antik berendezési tárgyakkal, és a Turrachi-tóra néző elmaradhatatlan körpanorámával. A Kína-torony tradicionális teaszertartások, keleti masszázsok és a vendégek részére tartott jógaórák helyszíne. A teaszertartások módját keleti teamesterektől tanulták meg az itt dolgozó kollégák, hogy a teakészítés egy élő műalkotás lehessen a vendégek számára.

Hotel Hochschober**** Superior Ausztria távol-keleti teázás

Hammam törökfürdő

Ugyancsak a keleti életérzés legjavát élhetjük át a Hammam törökfürdőben, ahol hagyományos technikájú, tisztító masszázsokkal várja a vendégeket a hammam mester. Azonban nem csak a mandarin- és jázminillatú gőzkamrákban és a melegített márványpultokon pihenhetünk, hanem – az Ezeregyéjszaka meséit idéző – pihenő szobában is. Itt aszalt gyümölcsöket csipegetve és teánkat kortyolgatva gyönyörködhetünk a rózsaszirmokkal teleszórt márvány csobogókban vagy a hagyományos török belsőépítészet legszebb motívumaiban.Hotel Hochschober**** Superior Ausztria hammam pihenőszoba

Kristály Spa-és wellness

A mediterrán élményvilágot a szálloda 5000 m2-es spa – és wellnessrészlege, a több, mint hetvenféle masszázskezelés, valamint egy 3 szintes, kültéri pezsgőfürdő rendszere biztosítja. A lépcsőzetes kialakítású, 36-38 C-ra felmelegített pezsgőfürdők az Alpok legmagasabban fekvő kültéri medencéi, és hetente kétszer még éjszakai fürdőzést is tartanak itt a vendégeknek. Sőt, ha valami különlegességgel szeretnénk a párunkat meglepni, akkor pár órára egy pezsgő kíséretében akár privátban is kibérelhetjük.

Hotel Hochschober**** Superior Ausztria uszoda

Szaunavilág

A magashegyi környezetben természetesen nem maradhat ki a negyedik, az északi életérzés, vagyis a fizikai erőnlétet serkentő hideg-meleg váltakoztatása sem. Ezt panorámás bio-, finn- és illatszaunákkal, szaunaszeánszokkal, belső merülőmedencékkel biztosítják és melyet akár a jeges tóban való úszás lehetőségével tesznek felejthetetlenné.

Hotel Hochschober**** Superior Ausztria szauna

Tó a tóban

Ha pedig nem szeretünk jeges tavakban úszkálni, akkor sem kell lemondanunk a Turrachi-tóban való megmártózás élményéről, hiszen itt található a világ első, melegített vizű tófürdője! Ez az innováció is a Leeb család saját találmánya, ami egy a nagy tóból leválasztott, de alul nyitott úszómedence, melyet télen 28-30 fokosra, míg nyáron 26-28 fokosra fűtenek, így téve egész évben úszásra alkalmasra. És nincs annál bizsergetőbb érzés, mint amikor pár méterre a jegesre befagyott tófelszíntől meleg vízben úszkálunk, alattunk a 30 méter mély tóval.

Hotel Hochschober**** Superior Ausztria tó a tóban

Az úszás fáradalmait pedig akár a hatalmas ablakokkal kialakított, és álomszép panorámás kilátású helyiség vízágyain pihenhetjük ki, ahol fatüzelésű kandalló és a töltekező csend várja a relaxálni vágyó vendégeket.

Gasztronómia a csúcson

A magas színvonalú kulináris kínálat szintén a Hochschober filozófia része. A vendégek kedvükre válogathatnak a hihetetlenül széles választékú büféreggeli kínálatából, melyet naponta a helyi termelőktől beszerzett bio-alapanyokból készített ételkülönlegességekkel töltenek fel, és melyet külön juice- és bioleveket préselő terem egészít ki, de ugyanilyen gazdag választékú és ízvilágú az imbisz-büféebéd kínálat illetve a káprázatos 5 fogásos gourmet vacsorák, melyek az Alpok-Adria ételkülönlegességeit és válogatott borkülönlegességeit sorakoztatják fel estéről estére.

De ahogy a szálloda többi magas színvonalú szolgáltatásának gondos összeállításában, itt is megfigyelhető az innováció és a tudatosság. Ne csodálkozzunk tehát, hogy a Hotel Hochschober volt az első szálloda Ausztriában, amelyik 10 éve magától értetődően kínál vegán és vegetáriánus ételeket minden étkezéshez.

Hotel Hochschober**** Superior Ausztria reggeli

Ahogy pedig napjainkban egyre népszerűbb az egészségtudatos vendégek körében az úgy nevezett „időablakos étkezés”, a szálloda – szintén elsőként – kínál ehhez alkalmazkodó étkezési lehetőséget vendégei számára és a szokásos éttermi nyitvatartástól eltérő időben is kínál egészséges és könnyű büfé ebédet, leveseket, salátákat és korai vacsora választékot.

A jövő szállodái, avagy Change maker Hotels:

Ezek után talán nem csodálkozunk, hogy a Hotel Hochschober**** 2022 óta csatlakozott a világszintű Change Maker Hotels csoporthoz, amelyek tagjai elkötelezték magukat a természet megóvása, a környezettudatosság és benne az ember jólléte mellett. Ennek jegyében igyekeznek formálni a jövőbeli utazási trendeket, hogy hosszútávon is élvezni tudjuk a természeti tájakra való utazást, annak károsítása nélkül. Ennek szellemében alakították ki az elektromos autó töltő parkolójukat, és saját napelemes generátor rendszerüket és nyertek számos rangos díjat az innováció és fenntarthatóság területén.

Egy biztos: aki egyszer itt járt, az magában megadja ennek a szállodának az 5 csillagot és alig várja, hogy visszatérhessen ebbe a különleges alpesi oázisba!

Hotel Hochschober