UNDONE STELLAR Speedster

A türkiz kék, avagy “Tiffany Blue” 2021 decemberének “legdrágább” színe. Akinek megtetszett, de nem esne jól kifizetni érte 2,1 milliárd forintot, most sokkal, sokkal megfizethetőbb opciót is választhat! Íme, az UNDONE STELLAR Speedster

6,5 millió dollár

Állítólag ennyit ért 2021. december második hetén egy türkizkék számlapos Patek Philippe.

S hogy biztos jelét adja a világ a köztünk járkáló elmebajnak, azóta találni már olyan, hasonló számlapos Rolex Oyster Perpetual modellt is, amiért az eladó potom 188 millió forintot szeretne kapni, ami ugye a 2 millió forintos, hivatalos kiskereskedelmi ár 94 szerese… Van baj!

UNDONE STELLAR Speedster. Forrás: UNDONE WATCHES
UNDONE STELLAR Speedster. Forrás: UNDONE WATCHES

Kész

Az ilyesmire talán a legjobb, ha csak legyintünk. “Ha nekik ettől jobb…“, foglalkozzunk inkább a valósággal, aminek kézzel fogható része, az UNDONE által nemrég piacra dobott, 300 – 300 példány erejéig korlátozott számban elérhető, “Tiffanykék és rózsaszín verzióban is érkező, egyébkét leginkább Rolex Daytona ihletettségű kronográf.

Mit rejt a “cukorka”?

A rózsaszín számlapos verzió hivatalos neve ugyanis “candy pink” (cukorka rózsaszín), persze műszaki paramétereit tekintve egyező a minden bizonnyal népszerűbb türkizkék testvérével:

UNDONE STELLAR Speedster. Forrás: UNDONE WATCHES

Rozsdamentes acéltok, 41,8 milliméteres átmérővel, DLC felületkezeléssel “befeketítve”. A tok vastagsága kellemes, 12,7 mm, mely a hátlapi üvegen át is látható japán gyártmányú “TMI VK63 Mechanical-Quartz Hybrid Flyback Chronograph” kvarc szabályozású szerkezetnek hála maradhat karcsú. Az óra ezzel együtt 100 méterig vízálló, súlya pedig mindössze 86 gramm, amely kényelmes és dicséretes. Természetesen a szövetszíj ez értékhez sokat “hozzátesz”.

Címer

A már említett hátsón, illetve a számlapon is – lényegében az egyetlen – nem az időméréshez köthető látványelem az ún. “Khanjar“, avagy az “Ománi tör“, illetve a belőle formált címer és jelkép, mely az Ománi Szultánság nemzeti jelképe, s a büszkeség és a történelem szimbóluma. S mint ilyen, rendkívüli tiszteletnek örvend a Közel-Keleten. Ott, ahol a türkiz, illetve a rózsaszín számlapos órák – az UNDONE szerint – igencsak kedveltek, s rendszeresen “visszaköszöntek” az 1960-1970-es évek, az eme vidékre szánt, speciális kiadású modellek esetén.

UNDONE STELLAR Speedster. Forrás: UNDONE WATCHES

Ár-érték

Az óratokba zárt szerkezet természetesen kvarc szabályozású, nem különösebben izgalmas, elemes, ámde megbízható megoldás, mely 60 percnyi “külön időt” képes számon tartani, ha működtetjük, az egyébként “flyback” stopper funkció.

3 óra tájon 24 órás óramutatót is kínál, hogy mindig tudjuk, éjszaka van -e, vagy nappal.

S a hordó alakú tok, és a hozzá társított szíj hangulata is megnyerő.

UNDONE STELLAR Speedster. Forrás: UNDONE WATCHES
UNDONE STELLAR Speedster. Forrás: UNDONE WATCHES

A több réteg porcelán festékkel felvitt számlap színei pedig valóban magukért beszélnek, ráadásul – a festési eljárásnak köszönhetően – nem egyszerűen sík, ellenben egyfajta bőr felszínt imitáló textúrát jelenít meg, amit a gyártó “narancsbőr” effektnek hív.

Ez így mindennel együtt izgalmas látványnak, mi több, élménynek ígérkezik, méghozzá mindösszesen 484 euró, azaz 177 ezer forintnak megfelelő valutáért, amíg a készlet tart.

Karácsonyig már aligha érkeznek meg, ám ezzel együtt, aki kóstolna egy kis “Tiffany-t”, annak mindenképp itt a remek, nem is túl költséges alkalom.

UNDONE WATCHES