Szuperhold

Akár így is is nevezhetnénk a MeisterSinger Lunascope legújabb, arany kivitelét. Méretei miatt egyértelműen méltó rá, és persze azért többet is tud.

Igazi újdonságnak persze túlzás lenne nevezni, elvégre az első két Lunascope modell tavaly jelent meg. Hogy megosztó-e, arról megoszlanak a vélemények, ám tény, hogy sok márkabarát azért vakargatta a fejét. Főleg az akkori világos számlapos változat láttán. Miért is? Úgy gondolják, hogy a hatalmas holddal eltűnt a számlap nyugalmat sugárzó hangulata. Az ellentábor persze azt állítja, hogy pont a nagy méret teszi méltóságossá a hold vonulását, és teszi a komplikációval gazdagabbá a márka választékát.

MeisterSinger Lunascope – mélykék számlap

Tény, hogy pusztán egyetlen mutatóval ellátott számlapon meglehetősen furcsán hatna, ha a szokásos módon, segédszámlapnyi méretben jelenítenék meg a holdfázist. Egyszerűen túl kicsi lenne, elveszne. A méretes megjelenítés ugyanakkor sokkal művészibb megjelenítést tesz lehetővé a holdfázist kijelző tárcsán. Ahogy látható, a MeisterSingernél éltek is a lehetőséggel.

MeisterSinger Lunascope – planetáriumtól messze van, de így is egy évszázadnál több időbe telik, mire egy napnyi eltérést összegyűjt

Ami szintén dicséretes, hogy piacról beszerezhető megoldások helyett inkább saját modul megalkotása mellett döntöttek. Az alapszerkezet természetesen kívülről érkezik az ETA 2836 formájában, ennek számlap felőli oldalára került a saját modul. Így az ebben a szegmensben megszokott megoldástól eltérően a holdfázis jóval pontosabb. Nem két és fél év eltelte után gyűjt össze egy napnyi eltérést, hanem 128 év alatt. Persze pusztán elméleti érték ez, hiszen folyamatos működést feltételezve jönne csak össze.

Az óra átmérője 40 milliméter, de a keskeny lünetta és a látványos holdfázis miatt ennél jóval nagyobbnak hat. Az arany miatt tíz százalékkal drágább ez a modell a tavalyi két modellhez képest, 3290 eurót kérnek érte.

www.meistersinger.de