Sinn 936 – ideje volt már díjazni

A frankfurti márka modellje nem idei, de még csak nem is tavalyi újdonság. Idő kellett, mire a Sinn 936 szépségét mások is felismerték.

Bár a márka hivatalosan az „Instrumentelle Chronographen”, azaz ha úgy tetszik a műszer jellegű kronográfok közé sorolja, azért nagyon nagy fantázia nem kell ahhoz, hogy sokan pilótaórát lássanak benne. Persze az egyik legjellemzőbb vonás, a számlap tetején lévő háromszög, itt hiányzik, de színvilágában igenis közel áll hozzájuk. Nyilván azért, mert a pilótaóráknál is a funkcionalitás élvez elsőbbséget, a Sinnél pedig egyenesen a termékfejlesztés és a tervezés alfája és ómegája.

Sinn 936 - sötétben csak az óra- és percmutató olvasható le
Sinn 936 – sötétben csak az óra- és percmutató olvasható le

Ha egy „célszerszámra” vágyunk karórába öntve, akkor a Sinnél, különösen a „műszer jellegű” vonalnál nem nyúlhatunk mellé. Bár már 2018-ban, amikor az óra bemutatkozott, is érzékelhető volt a csökkenő tokátmérők trendje, a 936-os a 43 milliméterével nem kicsi. Főleg, hogy a lünetta is keskeny, így még nagyobbnak is tűnik. A fenti átmérőhöz 15 milliméteres vastagság társul.

Itt bizony egy klasszikus „májkrémes doboz” felépítésű tokkal van dolgunk, és a szerkezet is klasszikus. Hivatalosan a SZ05-ös dolgozik a fekete számlap alatt, ami alapvetően a jólbevált 7750-es módosítása. Eltűnt az óraösszegző, a kronográf percgyűjtője pedig a számlap aljáról a bal oldalra került. A skálázásán látszik, hogy a 7750-es megszokott harminc perce helyett kereken 60-t tud mérni. Ennek eredménye egy tökéletesen szimmetrikus, precizitást sugárzó megjelenés, ami kimondottan jól illik a márka arculatához.

Sinn 936 - saját fejlesztésű Tegiment eljárással a rozsdamentes acél felületét keményebbé tették.
Sinn 936 – saját fejlesztésű Tegiment eljárással a rozsdamentes acél felületét keményebbé tették.

Ezt, illetve ezen keresztül közvetve a szerkezetet is díjazták az idei reddot díjjal. Kevésbé örvendetes, hogy a módosított szerkezet miatt ez az óra szíjtól függően valamivel 3000 euró alatti, illetve feletti árával a márka drágább időmérői közé tartozik.

Sinn