CASIO G-SHOCK GMW-B5000CS

Lassan két éve, hogy a japán kvarcmester leporolta gyerekkorunk megfizethető, mégis legendás modellcsaládját, s a 35 évnyi sikerszériához méltón fénylő acélpáncélba csomagolta a mindent túlélő hőst. A töretlenül nőtön-növő, inkább műanyagokból építkező kínálat legújabb, futurisztikus darabja most ismét fémbe csomagolva érkezik, a CASIO G-SHOCK GMW-B5000CS képben.

CASIO G-SHOCK GMW-B5000CS. Forrás: CASIO
CASIO G-SHOCK GMW-B5000CS. Forrás: CASIO

Baljós árnyak

2020 túl sok óraújdonságot valószínűleg már nem tartogat. A keserű pirulát le kell nyelnünk. Nem rég a Patek Philippe, majd a Rolex és a Tudor is bejelentette, az idei BaselWorld-ön leleplezni kívánt meglepetések bemutatását legalább „elhalasztja”, valószínűleg a 2021. év elejére.

A helyzet persze napról-napra változhat, akár vidámabb, de épp komorabb irányt is vehet. Kár lenne már áprilisban temetni az évet.

CASIO G-SHOCK GMW-B5000CS. Forrás: CASIO

Addig is, amíg e talányra fény derül, örülhetünk az olyan újdonságoknak, mint a CASIO-féle legújabb, „Full MetalG-SHOCK páncélos lovag.

CASIO G-SHOCK GMW-B5000CS. Forrás: CASIO
CASIO G-SHOCK GMW-B5000CS. Forrás: CASIO

Számít a külső

Hiszen az újdonság esetében pusztán az változott. Az acél után titánba öntött, kvarcszabályozású nyomtatott áramkör pompázott már ezüst, arany és fekete fényben, legutóbb terepmintás kivitelben is, hogy most végül a külső megjelenés ne csak öncélú móka, de mondanivalóval is megtöltött legyen.

Az üzenet

A GMW-B5000CS referenciaszámú G-SHOCK rozsdamentes acéltokja, ionbeültetéses eljárással vált feketére (láttunk már ilyet, a PVD bevonat egy fajtája), amin aztán lézergravírozással alakítják ki, a képeken is látható, rácsozott felületet.

A videó adja talán leginkább vissza, hogy mindez valóban „menő”, ami a kinézetét illeti, miközben szimbólum is egyben. A rácsminta ugyanis egyfajta időgéppé vagy féreglyukká óhajtja transzformálni a CASIO legújabb G-SHOCK karóráját, amely összekötni hivatott a múltat és a jövőt. (A jelen mindössze illúzió, eleve nem létezik…)

A gyártói „filozófia” legalább is jelen esetben ekképp hangzik, s az bizonyos, hogy a textúrának bőségesen van sci-fi hangulata (talán a TRON filmek képi világához áll legközelebb).

CASIO G-SHOCK GMW-B5000CS. Forrás: CASIO
CASIO G-SHOCK GMW-B5000CS. Forrás: CASIO

Okos

Ami a belsőt illeti, az a már jól ismert, napenergiával táplált, Bluetooth kapcsolaton keresztül minden mobiltelefonnal okosítható, 200 méterig vízálló, ütés-(fagyás, hő, mágnesezés)-álló technika, megannyi hasznos képességgel felvértezve:

stopper, visszaszámláló, világidő (több időzóna kezelése), rádiójelhez és a mobiltelefonhoz szinkronizált, kvázi atomóra pontosságú idő kijelzés, háttérvilágítás, ébresztés, naptár (év, hónap, nap).

CASIO G-SHOCK GMW-B5000CS. Forrás: CASIO

A jövőbemutatót külsejű G-SHOCK 2020 májusában lesz elérhető, árat egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, 150-200ezer forint környékére várjuk.

CASIO