Officine Panerai Radiomir California PAM 1349

Nem az először látjuk ezt a számlapot, mégis az Officine Panerai Radiomir California PAM 1349 modellt egyöntetűen szívesen fogadják.

Az arab és római számokat kombináló „kalifornia” számlap hosszabb ideje nem szerepelt az olasz gyökerű svájci márka választékában. Szerencsére nem egy volt modellt támasztottak fel újra, hanem valóban újat készítettek. A múltidézést azonban nem hagyták ki, hiszen az óra valóban úgy néz ki, mintha legalább 70 éves lenne.

Officine Panerai Radiomir California PAM 1349 - lényegesen több munka patinássá varázsolni a felületet, mintsem csak polírozni
Officine Panerai Radiomir California PAM 1349 – lényegesen több munka patinássá varázsolni a felületet, mintsem csak polírozni

Ezt persze nyilván egyből cáfolja a tok mérete, amit ugyan enyhén csökkentettek, de a 45 milliméter még a 2010-es években is nagynak számított. Főleg, hogy nem kerek, hanem párna alakú a tok formája. A plexiüvegek formáját idéző domború zafírüveg, a Radiomir jellegzetes fülei, és a gyárilag patinássá varázsolt fémfelületek persze mégiscsak egy letűnt kor előtt akarnak tisztelegni. (Vagy legalábbis a szűnni nem akaró retrótrendet kiszolgálni.)

P.5000 - nyolc napra elegendő járástartalék
P.5000 – nyolc napra elegendő járástartalék

A tokba a márka P.5000-es kalibere került, amely illeszkedve a múltidézéshez kézi felhúzású. Ami azonban nagyon nem a múltat idézi, az az óra ára. A 12500 euró bizony majdnem egy ötöddel több a “mezei” Radiomir modellekhez képest. Ennek ellenére is szinte borítékolható, hogy bőven lesz vevő az órára.

Rövid hírek a 2023-as genfi W&W-ről. A szerepeltetett modellekről idővel bővebben beszámolunk.

Officine Panerai