Óracsodákból idén sincs hiány a W&W 2023-on, ami egyben az iparág jólétét is hirdeti. Pár klip erejéig alább néhány érdekesség.

Trilobe Une Folle Journée

A fiatal, francia hátterű márka finoman szólva is szokatlan módon jelzi ki az időt, már-már domborművet, nem pedig órát adva a kezünkre. Egyesek szerint az MB&F nyomdokaiba léphet, bár kellő iparági beágyazottság híján ez egyelőre nem valószínű. (40,5 mm átmérő, 17,8 mm magasság, 21500 euró)

Ulysse Nardin Freak S

A Freaket aligha kell bárkinek is bemutatni, aki csak kicsit is ismerős az órák világában. Várható volt, hogy az újra függetlenné vált márka nem fogja hanyagolni ezt a kollekciót, hiszen identitásának elengedhetetlen része. Műszakilag rendkívül látványos, bár egy kocka ismerős szerint a számlapon valójában egy Banshee-t (starcraft) látunk. (45 mm átmérő, 123500 euró, 75 darabra limitált)

Hublot Big Bang MP-13 Tourbillon Bi-Axis Bi-Retrograde Titanium

Az, hogy radikális az óra megjelenése, talán nem lep meg senkit. Mi mást is várnánk az Hublot-tól. Tulajdonképpen a két tengely mentén is elforduló tourbillon sem új, az elődmodellben, az MP-09-ben már láthattuk. Szintén tudjuk, hogy jól bánnak a zafírral, de jelen esetben még ötletesen is. Az óra leglátványosabb tulajdonságát ugyanis szinte teljesen közszemlére teszik, a viszonylag vastag tok nem rejt semmit. (44 mm átmérő, 165000 euró, 50 darabra limitált)

A W&W 2023 szakmai része péntekig tart, szombat és vasárnap pedig a nagyközönség is körbenézhet.