NUUN OFFICIAL MONTRE SLIM 38mm SILVER GREEN

Az arab világ jobb sorsú vidékein mindennapos látvány a luxusautó, a luxusóra, a pompa és a csillogás szemérmetlen mértékű, végtelenül változatos jelenléte. Az elképesztő olajvagyonokból sarjadó fényűzés láttán már aligha lepődünk meg, ellenben arra bizonyára csak kevesen számítanak, hogy ezen a vidéken már karórát is gyártanak, ráadásul kifejezetten megfizethetőt! NUUN OFFICIAL MONTRE SLIM 38mm SILVER GREEN

Hasonlóság

Kezdjük egyből azzal, ami egyébként minden óraszerető számára nyilvánvalón egyértelmű. A képeken is látható modell, illetve az arab óramárka teljes kínálata alapvetően a Patek Philippe legsikeresebb modellcsaládjából merít ihletet. Érdekes közjáték volt, amikor a gyártó megkért rá, hogy erről inkább ne beszéljünk, mert nem szeretnék efféle relációban megjeleníteni a saját termékeiket.

Legtöbbször tiszteletben tartjuk, különösen azok kívánságát, akik konkrét karórát is küldenek tesztlaborunk kezei közé, ám most mégis, részben az őszinteség jegyében szembehelyezkedünk ezen állásponttal. Kétségtelen, hogy egy többé-kevésbé ismert óramárka esetén az ilyen jellegű összevetés már nem szerencsés, akkor sem, ha egyébként a “nagyobb nevek” kínálatában is hemzseg az ehhez hasonló “biztos alapokon” építkező variáció. Egy fiatal mikrómárka esetén ez nem szabad, hogy elvegye a kedvünk, illetve a gyártónak sincs semmilyen szégyenkezni valója.

NUUN OFFICIAL MONTRE SLIM 38mm SILVER GREEN. Fotó: @RetekG
NUUN OFFICIAL MONTRE SLIM 38mm SILVER GREEN. Fotó: @RetekG

Eme megfizethető opciók lényege – leginkább – épp abban áll, hogy felkapott és sikeres idomokat, formákat és megoldásokat juttatnak el olyanokhoz is, akiknek nem adta meg az ég, illetve nem kívánják családi házuk árát egyetlen karórára elkölteni. Abban az esetben, ha ez az ihletettség olyan remek kivitelezéssel párosul, amit a NUUN OFFICIAL esetében is tapasztaltunk, senkinek nem lehet oka sem takargatásra, sem panaszra.

NUUN OFFICIAL MONTRE SLIM 38mm SILVER GREEN

A szóban forgó acél, sportos karóra esetén pedig egy rossz szavunk nem lehet a minőségre. Az egyetlen gyenge pont talán a szerkezet, ami jelen esetben kvarc szabályozású Miyota GL20, s lássuk be, nem feltétlen a “legcombosabb” választás, még az “elemesek” között sem.

A Citizen csoporthoz tartozó, japán szerkezet “óriás” nagyon is tud, ha akar, de talán egy svájci megoldás jobban mutatna a leírásban. Bár, ha megbízhatóság és működés terén nem lesz rá panasz, végül is mi bajunk lehet.

NUUN OFFICIAL MONTRE SLIM 38mm SILVER GREEN. Fotó: @RetekG

A pontosságát egyébként se fogjuk (tudni) nagyítóval nézni, ugyanis a gyártó (nagyon okosan) nem pakolt másodpercmutatót a számlapra. Ezzel ki is húzta a tik-tik-tik… zakatolva és kissé esetlenül, szaggatottan ugráló látványelemet a képletből. Bár így meglehetősen statikus, azaz élettelen lett az óra számlapi képe.

Viszi a pálmát

Ez a mozdulatlan egyhangúság azonban egyfajta erőt is demonstrál. A fémes külsővel párosított olívazöld, de pálmaleveleket idéző textúrájú számlapnak, illetve a (szó szerint) arab számokkal operáló indexeknek bizony meglehetősen jól áll. A számlap fényjátéka, kidolgozottsága, színe és harmóniája (kis szójátékkal élve) viszi a pálmát a MONTRE SLIM 38mm SILVER GREEN esetén, ráadásul, mint tudjuk 2021 a zöld éve.

A tokforma és kidolgozása, a már emlegetett legenda egyértelmű visszhangja, viszont olyan színvonalon kivitelezve, ami már-már megdöbbentő, különösen az árcédulára pillantva. Ez utóbbi költség mindösszesen 410 EUR, azaz 145.000 magyar forint.

Az adott formavilág utánzása nem túl nagy kunszt, tény. Ám az a szálcsiszolás, illetve a lünetta magasfényűre tükör polírozott felületei versenyre kellhetnek bármelyik luxusóramárka hasonszőrű modelljeinél tapasztalt minőséggel, és ez már nem játszótér.

NUUN OFFICIAL MONTRE SLIM 38mm SILVER GREEN. Fotó: @RetekG

Csat

A toktól távolodva egyébként inkább már a Bulgari Octo széria modern acélcsat kialakítási stílusa köszön vissza, amivel szintén nincs gondunk. Illetve talán egy mégis akadt.

Rendszeres olvasóinknak feltűnhet, hogy a képek között nincs “csuklófotó“, azaz nem készült olyan fényképfelvétel, ahol az órát viseljük. Ennek oka pedig nem a restség, nem is az idő szűke. Egyszerűen nem tudtuk acélcsattal a kezünkre erőltetni, annyira rövid. Pót szem természetesen elérhető az órához, de a cikk megírásáig sajnos nem érkezett meg.

Akinek megtetszik a NUUN OFFICIAL fémcsatos újdonsága és “erősebb” csuklóval áldatott meg, egyből dobjon a kosárba egy extra fémcsatot, illetve néhány hozzáadott láncszemet is, különben nem lesz tökéletes az élmény.

Az órát természetesen tudtuk viselni, hiszen a csomag része egy bőr textúrával “felületkezelt”, ámde szilikon-kaucsuk elasztikus szíj, ami bőven átér bármilyen vaskos végtagot. Ráadásul a ruganyos, de a fémes heveder is egyaránt gyors cserés mechanizmussal operál, így a szíjak, csatok cseréje – főleg a gyakorlott kéz számára – néhány másodperc csupán.

Méretek

A tokátmérő 38 mm, ami manapság már talán újra nem “annyira kicsi”, de azért nem is túl sok. Ezzel együtt az óra nem hat “női” kivitelnek, köszönhetően a jól ismert, szögletes hatású dizájnnak. A “felhúzókorona” nem csavarzáras. Az óra 50 méterig vízálló, úszni tehát aligha fogunk benne. Cserébe viszont a tok mindössze 8 milliméter “lapos”, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy megkapjuk tőle már-már ugyanazt a luxusóra élményt, amit a legendás ihletforrás nyújt, épp csak háromszázszor többért.

NUUN OFFICIAL MONTRE SLIM 38mm SILVER GREEN. Fotó: @RetekG
NUUN OFFICIAL MONTRE SLIM 38mm SILVER GREEN. Fotó: @RetekG

Zárszó

Az óra a Bahreini Királyságból érkezik, ami már önmagában is kuriózum.

Természetesen sokak nem tudnak majd a fenti gondolatokkal, illetve magával az órával sem azonosulni. Akkor sem, ha az egész termék mutatós, vagány és elegáns is egyben. Kellemes tapintású, kényelmes, igényes kivitel.

Ahogy mi látjuk, egy próbát mindenképp érdemes tenni, sokkal inkább vele, minthogy valamilyen replika szemétre költsünk pénzt!

NUUN OFFICIAL