Jaeger-LeCoutre Reverso Tribute Minute Repeater

Várható volt, hogy legfontosabb kollekciójának 90. évfordulója alkalmából komplikációs modellel is előállnak. Íme a Jaeger-LeCoutre Reverso Tribute Minute Repeater.

Azt előre szögezzük is le gyorsan, hogy szemben a tavasszal bemutatott jubileumi modellel, ez az ütős modell bizony limitált. Méghozzá meglehetősen erősen. Mindössze 10 darabot készítenek belőle. Ami persze valahol érthető is, hiszen egy kereken negyed millió eurós percütőért nem fognak tolongani.

Legalábbis nem az átlag vevők. A gyűjtők között a legtehetősebbek azonban biztosan szívesen magukénak tudnának egyet ebből a modellből. Először is nem sűrűn találkozni nem hogy csontvázasított percismétlővel, de még sima percismétlővel sem. Főleg nem egy évfordulós modellben egy olyan márkától, amely a Jaeger-LeCoultre-hoz hasonló múlttal és jelentőséggel bír.

Jaeger-LeCoutre Reverso Tribute Minute Repeater - átlagos a vastagsága, hiába percismétlő
Jaeger-LeCoutre Reverso Tribute Minute Repeater – átlagos a vastagsága, hiába percismétlő

Mint minden percütőnél, itt is meglehetősen sok alkatrésznek kellett elférnie a tokban. Ennek értelemszerűen egy vastag tok lenne a következménye. Ugyanakkor a 11,41 milliméteres magasság kifejezetten kellemes. Egy átlagos búváróra ennél általában egy-két milliméterrel vastagabb, míg egy laposabb három mutatós ugyanennyivel laposabb. Más szóval átlagos a tok vastagsága annak ellenére, hogy lényegesen több alkatrészből áll össze, mint egy”mezei” három mutatós. Ebben tagadhatatlan szerepe van a tok méretének is: 51,1 mm hosszú míg 31 mm széles. Bőven van tehát hely. Igaz ez mit sem ér, ha azt az adott márka nem tudja kitölteni. Mivel a Jaeger-LeCoultre nagyon erős szerkezet készítési múlttal rendelkezik (bőven 1000 fölött jár a különböző saját kalibereinek száma), így ez nekik aligha lehetett probléma.

944-es kaliber
944-es kaliber

Elvileg gondot jelenthet azonban a 944-es kaliber alacsony járástartaléka. Az ugyanis mindössze 35 óra. Persze lássuk be, hogy ezt az órát aligha fogják napi rendszerességgel hordani.

Jaeger-LeCoutre Reverso Tribute Minute Repeater - csuklón sok indőt nem fog tölteni
Jaeger-LeCoutre Reverso Tribute Minute Repeater – csuklón sok indőt nem fog tölteni

Jaeger-LeCoultre