Maurice Lacroix Eliros Date 40mm – 25th Anniversary

Egy jó belépőmodell elengedhetetlen egy stabil alapkollekció felépítéséhez. Ahogy a névből – Maurice Lacroix Eliros Date 40mm – 25th Anniversary – is kiderül, van olyan belépőmodell, amely már 25 éve állja az idő próbáját.

Az Eliros-kollekció meglehetősen sokáig egy mondhatni konzervatív, vagy még inkább általános jellegű megjelenéssel rendelkező modellekből állt. Belépőmodellek esetében persze ez teljes mértékben érthető. Ahogy ilyen esetekben a kvarc szerkezet használata is.

Utóbbi esetében nem történt előrelépés, továbbra is maradt a kvarc szerkezet. A tok átmérője is megőrizte a jelenleg arany középútnak tekinthető 40 milliméteres átmérőt, azaz valóban a lehető legszélesebb közönséget igyekeznek megszólítani.

Maurice Lacroix Eliros Date 40mm - 25th Anniversary - a dátumablak formatervezési szempontból nem biztos, hogy jó ötlet volt
Maurice Lacroix Eliros Date 40mm – 25th Anniversary – a dátumablak formatervezési szempontból nem biztos, hogy jó ötlet volt

Ismerős számlap

Határozott változással szembesülhetünk azonban a számlapon. Az eddigi letisztult és klasszikus, római számokat felvonultató megjelenést lecserélték. Helyette egy vidámabb és bauhausosabb külsőt kapunk. Egyszerűen nem lehet nem észrevenni a hasonlóságot az új, évfordulós Eliros-modellek és a Nomos Tangete változatok között. (Utóbbiak meg persze a Stowa Antea karórák leszármazottjai.)

Maurice Lacroix Eliros Date 40mm - 25th Anniversary - női csuklón is elfér
Maurice Lacroix Eliros Date 40mm – 25th Anniversary – női csuklón is elfér

Ugyanakkor azért bőven van különbség is. A hasonlóság egyrészt kizárólag a számlapra vonatkozik, a tokok köszönő viszonyban sincsenek egymással. Szintén jelentős eltérés a kismásodperc hiánya. Az Eliros másodpercmutatója ugyanis központi. Összességében pedig az Elirosok valamivel vidámabbak, ha úgy tetszik, kevésbé németesek. Erről elsősorban a színkombináció tehet. Itt valamennyire biztosra mentek, hiszen jelenleg a kékkel nem lehet melléfogni.

Maurice Lacroix Eliros Date 40mm - 25th Anniversary - csajos kivitel limitált mennyiségben
Csajos kivitel limitált mennyiségben

Más a helyzet a két limitált példányszámú változattal. Ott a számlap tervezésénél bevonták a márka egyik nagykövetét, Adeline Ziliox divattervezőt is, így ezek a modellek értelemszerűen a hölgyeket igyekeznek megszólítani.

Maurice Lacroix Eliros Date 40mm - 25th Anniversary - csajos kivitel limitált - A négy évfordulós modell
A négy évfordulós modell

Hogy az új számlap indokolttá teszi-e a 150 eurós áremelést, az azért kérdéses. Az is igaz azonban, hogy a 750 euróért (850 a limitált feketénél) a milánói fémcsat mellé automatikusan kapunk bőrszíjat is (és vice versa), másrészt mégiscsak egy évfordulós modellről beszélünk, amely mint köztudott, árfelhajtó hatású.

Maurice Lacroix