Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Dazzling Night & Day Green

A márkánál az utóbbi évtized talán legsikeresebb kollekciója bővül a Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Dazzling Night & Day Green modellel.

A Rendez-Vous modellek 2012-ben debütáltak a márkánál, és ha úgy tetszik egyben egy korszak zárásaként is értelmezhetjük. Ez volt ugyanis az utolsó kollekció, ami a márka legújabb kori történelmének innovatív szakaszát zárta. Hiába kezdett már akkoriban kibontakozni a retró trend, a Rendez-Vous történelmi előzmények nélküli, igazán friss darab.

Kapóra jött az is, hogy hölgyeknél megjelent a nagyobb időmérők iránti kereslet, és ez azóta is kitart. Ennek pedig egyenes következménye, hogy a Rendez-Vous az elmúlt évtized alatt folyamatosan tudott bővülni, gazdagodni. Jóformán az egyszerű kiskomplikációktól kezdve egészen a tourbillonig terjed a felhozatal, amit gazdagsága miatt három alcsaládba osztottak.Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Dazzling Night & Day Green

Igazán népszerűnek azonban egyértelműen a kiskomplokációk bizonyultak, legyen szó dátumról, holdfázisról vagy napszak kijelzéséről. Pont annyi többletet adnak, amivel érdekessé lehet tenni a számlapot, de nem bonyolítják (értsd, nem drágítják meg) a szerkezet elkészítését. Ha pedig már a számlapnál tartunk. Kifejezetten örömteli, hogy az aktuális újdonságnál hajlandóak voltak elfelejteni gyöngyházat. Ugyan a kollekció nagyja valóban gyöngyház számlappal készül, de a gilosált, térben részekre osztott felület egyáltalán nem a gyöngyház számlapok megszokott képét tükrözi.

Zöld

Ehelyett egy csillogó, élénk zöld felületet kapunk, aminek fényét a sugárcsiszolt felület még inkább hangsúlyozza. Mindehhez vörösaranyból formált szerelt indexeket és rengeteg gyémántot kapunk. Összesen 168 darabot (3,43 karát), amiből 47 található a számlapon, a lünettán pedig két sorban, koncentrikusan elrendezve 36, illetve 72 jutott. A maradékot a fülekre „szórták” el, illetve egy jutott a korona fejére is.Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Dazzling Night & Day Green

A számlap alatt a márka saját 898-as kaliberét találjuk, amely annak ellenére, hogy automata szerkezet, viszonylag lapos a maga 3,3 milliméteres magasságával. Bár maga a kaliber viszonylag új, 2013-ban mutatták be, felmenőit egészen a 889-es kaliberig vezethetjük vissza, amely az 1970-es években született. Ez meg is magyarázza, hogy miért csupán 38 óra a járástartaléka. Akkoriban az ugyanis teljes mértékben elfogadott volt.

Van alternatíva

Zöld számlappal női ékszerórát, ráadásul automata szerkezettel alig-alig találni. Ennek ellenére nem ez, hanem sokkal inkább a 36 milliméteres tok anyaga (vörösarany), illetve a sok gyémánt indokolja az 51000 eurós árat. Találni persze olcsóbb kiviteleket is, még acélból is. Sőt, a formaterv népszerűségét jelzi, hogy más márkák hommage-modelleket is készítenek, amelyek még kedvezőbben árazottak.

Jaeger-LeCoultre