Hublot Spirit Of Big Bang Essential Grey

Amikor az a feltűnő, hogy nem feltűnő. Talán ezzel írható le legjobban az Hublot Spirit Of Big Bang Essential Grey.

Nem túlzás állítani, hogy az Hublot talán az egyik legfeltűnőbb márkák közé tartozik. A versenytársakhoz képest sokkal korábban nyúltak bátran a színekhez. Úttörő munkát végeztek a színes kerámia tokok esetében, és a zafírral is igen jól bántak. Ehhez egy meglehetősen agresszív marketingtevékenység is kapcsolódott, azaz az Hublot egy feltűnő jelenség.

A sorból mindig legalább egy kicsit kilógni mondhatni, hogy a márka hitvallása. Az idei év órafelhozatalát elnézve egészen egyértelmű, hogy a színek dominálnak. Mit csinál az Hublot? Egy csupa szürke modellel jelentkezik. Azt azért tegyük hozzá, hogy nem először teszi ezt.

Külső mindenek felett

Persze magával a színnel nem lenne baj, elvégre a szürke mint számlapok színe hosszú ideje szerepel a repertoárban. Persze a leolvashatóságra azért szoktak ügyelni. Ennél a modellnél azonban ez nem volt szempont. Annál inkább a színek teljes száműzése. Gyakorlatilag kijelenthető, hogy az órát könnyebb sötétben leolvasni, mint világosban. Fényben ugyanis alig van kontraszt, míg rossz látási viszonyok között a lumineszcens festék teszi a dolgát. Nyilvánvaló, hogy ennél az óránál a leolvashatóság másodlagos, a lényeg a megjelenés.

Ehhez a kollekció 42 milliméter széles, megszokott hordó alakú tokja adja a keretet, amelyet titánból készítettek el. A különböző fényű felületek kialakítása az Hublot-nak nem jelentett gondot, és ma már általánosnak számít az óraiparban. Ahogy az is, hogy az egy csoportba tartozó márkáknál sokszor „csereberélik” a szerkezeteket. Jelen esetben ugyanis a HUB4700-as kaliber a Zenith El Primero kronográf szerkezetét takarja.

Lesz, aki örül ennek, hiszen valóban legendává ért kaliberrel van dolgunk. Várhatóan lesznek olyanok is, akik fanyalognak, elvégre a kaliber már 50 év felett jár, arról nem is beszélve, hogy a márkának van saját kronográf szerkezete. Ugyanakkor egyik kaliber sem formaszerkezet, azaz nem tölti ki a hordó alakú tokot. Valószínűleg ez azonban keveseket zavar majd.

A 100 darabra limitált modellből 25200 euróért adnak egyet, de legalább alapból két szíjat mellékelnek. Az egyik a márka múltjához hűen kaucsuk, a másik pedig fonott fémcsatot mintázó szövetből készült, belső felületén bőrrel bélelt szíj kerámia zárral.

Hublot