Érdekes fekete

Ritka, hogy fekete számlappal érkező változat keltsen feltűnést. A Vacheron Constantin Overseas Dual Time új kivitele képes erre.

Az egyik legkékvérűbb svájci márka sportóra kollekciója legutóbb 2016-ban esett át ráncfelvarráson, amire addigra kimondottan szüksége is volt. Üröm az örömben, hogy az újdonságok között nem szerepelt gmt komplikáció, azaz egy másik zónaidő egyidejű megjelenítésének képessége. Már csak azért is álltak sokan értetlenül a döntés előtt, mert az Overseas köré költött ideológia pont az utazás. A márka mentségére azonban el kell ismerni, hogy világóra komplikációval ellátott modell ott volt az elsők között.

Vacheron Constantin Overseas Dual Time – eredeti eleganciából nem sok maradt, cserébe kimondottan sportos

Majdnem két évet kellett várni, mire 2017/2018 telén megjelent az egyszerűbb, a világórához képest sok szempontból hasznosabb Overseas Dual Time. Ahogy az összes 2016-os Overseas, úgy a Dual Time is a márka új alapszerkezetének módosított változatát kapta, amely így az 5110 DT (Dual TIme) névre hallgat. Kereken hatvan órás járástartaléka szinte már alapkövetelmény egy valamire is való, új manufaktúra szerkezetnél. A szélrózsával díszített, 22 karátos aranyból formált rotor már kevésbé, de hát valamiért csak el kell kérni 24400 eurót.

Ami miatt érdekes lehet az a 41 milliméteres rozsdamentes acélba zárt számlap színe, a fekete. Az Overseas jellemzően kék vagy világos (ezüst) számlappal készül, és ezek is fogynak. A feketének, mint egyike a számlapok legjellemzőbb színének, ennél a kollekciónál a másodhegedűs szerepe jutott. Persze az Overseas aktuális modellfrissítést megelőző változatai között is találni sötét (antracit vagy fekete) színű kivitelt, sőt, a Wempének még limitált kiadású sorozata is volt (egyébként pont Dual Time-ből), de mégis ritkaságnak számít.

Vacheron Constantin Overseas Dual Time – 5110 DT kaliber rotorja 22 karátos aranyból

A fekete számlap piros részletekkel kiegészülve a szokásos kékhez képest sportosabbá teszi az óra megjelenését. Hatványozottan igaz ez, ha az alapból fémcsattal érkező órát a mellékelt bőr-, de még inkább kaucsukszíjra cseréljük.

www.vacheron-constantin.com