Cuervo y Sobrinos Buceador Caribe

Az időjárást elnézve így is, úgy is eljött a búvárórák ideje, a Cuervo y Sobrinos Buceador Caribe modellek pedig színesítik a választékot.

Érthető mindez szó szerint és persze átvitt értelemben is. Szó szerint azonban kevésbé igaz, elvégre a három új változat alapszíne meglehetősen szokványos: kék és fekete. Előbbi természetesen színátmenetes, azaz a számlap széle felé közeledve egyre sötétebb árnyalatba vált. Értelemszerűen a feketénél ez hiányzik. Ténylegesen színt két tényezővel visznek a számlapra. Az egyik természetesen az indexek és a számok, a másik a lünetta, míg további pluszként a szíjak szolgálnak. Alapból ugyanis mindegyik modellhez bőr- és kaucsukszíj is jár, így az órát nem csupán szabadidős tevékenységhez, hanem elegánsabb öltözékhez is viselni lehet.

Máshogy is színes

Átvitt értelemben pedig a tok formája, a lünetta, de még a szerkezet is színesíti a választékot. Az üveg alatti lünetta ugyan nem teljesen ismeretlen a búvárórák világában, de alapvetően ritkaságnak számít. Az pedig végképp, hogy külön retesz szolgál a lünetta véletlen elmozdulásának megakadályozására. Legtöbbször ugyanis az üveg alatti lünetta állítására szolgáló második koronát csavarzárasnak alakítják ki, letudva ezzel a feladatot.

Cuervo y Sobrinos Buceador Caribe - fémcsattal is rendelhető, de alapból bőr- és kaucsukszíj jár hozzá
Cuervo y Sobrinos Buceador Caribe – fémcsattal is rendelhető, de alapból bőr- és kaucsukszíj jár hozzá

Kevésbé feltűnő eltérés a búvárórák szokott formavilágától a tok vonalvezetése, de nyilván azért eléggé észrevehető ahhoz, hogy említésre méltó legyen. A párna alakú, 43 milliméter átmérőjű rozsdamentes acél tok egyébként inkább a retró irányába tolná el az óra megjelenését, de a márkánál ez a kép hiteltelen lenne. Elsősorban azért, mert a felidézni kívánt korszak alatt a márka Castrónak köszönhetően csipkerózsika-álmát aludta. Így sokkal inkább egy vidám kinézetű, nyárias külsővel van dolgunk.

Cuervo y Sobrinos Buceador Caribe - bizony vastag az a 15,8 mm
Cuervo y Sobrinos Buceador Caribe – bizony vastag az a 15,8 mm

Ezzel pedig még nincs vége különcködésnek. Saját szerkezetgyártási kapacitás híján kívülről érkezik a CYS 8126-os névre hallgató kaliber. Nem az ebben a szegmensben megszokott Sellita SW-200-as található tokban, hanem a Soprod P024. Igaz, utóbbi is egy ETA 2824-es klón. Szerkezetek terén a márka egyébként szeret külön úton járni, így például a Peseux 224-et is láthattuk már náluk. Az árak 2800 eurótól 3100-ig (fémcsattal) terjednek.

Cuervo y Sobrinos