Carl F. Bucherer Manero Flyback Signature

Szokatlan külsőt kapott a Carl F. Bucherer Manero Flyback Signature, holott a márkát inkább konzervatív ízlésvilágáról ismerjük.

Különösen igaz ez a Manero kollekcióra, amely a márka kollekciói közül többé-kevésbé a zászlóshajónak számít. Itt mutatkozott be a perifériás rotor, amellyel a Carl F. Bucherer elsőként jelentkezett az óraiparban (sorozatban készülő termékként), és percismétlőt is ebben a kollekcióban találunk.

Az átváltozás természetesen egy együttműködésnek köszönhető. Jelen esetben a szintén svájci Caran d’Ache, írókellékeket gyártó vállalkozás. Mivel meglepően széles piacot szolgálnak ki, jóformán az iskolai felszerelésektől, a művészi igényeket át egészen a luxustermékekig, jó választásnak tűnik. Egyrészt széles körben ismert (legalábbis Svájcban), másrészt mivel a luxusszegmensben is jelen vannak, a Carl F. Bucherer arculatához is tud illeszkedni.

Carl F. Bucherer Manero Flyback Signature - szettben érkezik
Carl F. Bucherer Manero Flyback Signature – szettben érkezik

Színes ceruzák

A színes ceruzák vagy írókellékek lennének azok, amelyek ezúttal az ihletet adták, és meglepő, hogy milyen erőteljesen változtatják meg a számlap, mitöbb az óra egész karakterét. Ezek nélkül ugyanis egy “szokványos” panda számlapú kronográffal lenne dolgunk. Régóta ismert stíluselem ez az óraiparban, és manapság újra nagy népszerűségnek örvend. A ceruzák színei ezúttal színskálába rendezve az indexek helyén jelennek meg, kifejezetten játékossá téve az egyébként szigorú számlapot.

Carl F. Bucherer Manero Flyback Signature - panda számlap színesítve
Carl F. Bucherer Manero Flyback Signature – panda számlap színesítve

A lezseribb megjelenést a NATO szíj fokozza, amely újrahasznosított műanyagból (PET palackokból) készült. Hogy ez mennyire lesz tartós, illetve milyen gyorsan koszolódik és lesz szaga, az más kérdés. Lehet, hogy egy vidám színű kaucsukszíj jobb szolgálatot tenne.

Az eddigiektől eltekintve a színes újdonság nem különbözik a kollekció többi modelljétől. A rozsdamentes acél tok átmérője 43 mm, és továbbra is viszonylag vastag a maga 14,45 milliméterével. Erről részben a 7750-esen nyugvó CFB 1970-es kaliber is tehet. Alaposan átalakított szerkezetről van szó, amelyről bővebben itt lehet olvasni.

Carl F. Bucherer Manero Flyback Signature - toll is jár hozzá
Carl F. Bucherer Manero Flyback Signature – toll is jár hozzá

A 188 példányra limitált szett része a Caran d’Ache Signature rollerirónja, továbbá egy tartalék NATO szíj is, amelyeket 6400 euróért lehet a mienk.

Carl F. Bucherer