Mido Commander Shade Special Edition

Az már biztos, hogy az egyre növekvő tokátmérők ideje lejárt, és úgy tűnik mintha egy csökkenő trend is elindul. A Mido Commander Shade Special Edition tökéletes példa erre.

Egyből jön a jogos kérdés, hogy milyen csökkenésről is van itt szó? Ez egy női óra is lehetne. Ezt természetesen így is lehet látni. A Mido Commander Shade Special Edition a Commander II modellnek egy újabb változata. Méretbeli különbség pedig nincs a kettő között, sőt valójában csak a név és a számlap színe az, ami különbözik.

Mido Commander Shade Special Edition - a számlap peremén lévő gyűrűre helyezték a lumineszcens pöttyöket, így sötétben is leolvasható
Mido Commander Shade Special Edition – a számlap peremén lévő gyűrűre helyezték a lumineszcens pöttyöket, így sötétben is leolvasható

Természetesen azt azért nem szabad szem elől téveszteni, hogy a Mido idén ünnepli alapításának 100. évfordulóját, és ez a modell is a jubileumi felhozatal része. Valamennyire érthető tehát, hogy egy eredetileg 1959-ben bemutatott, és azóta is folyamatosan gyártásban lévő modell nem lépi át a 40-42 milliméteres határt. Az is világos, hogy megtartották a tok monoblokk felépítését, azaz a tok oldala és hátlapja egy egységet alkot. Ez természetesen azt jelenti, hogy ne számítsunk üvegbetétes hátlapra. Szerencsére nem éltek vissza ezzel a helyezettel, és nem kvarc, hanem automata szerkezet parancsára járnak a mutatók.

Mido Commander Shade Special Edition - monoblokk tok, nincs üvegbetét
Mido Commander Shade Special Edition – monoblokk tok, nincs üvegbetét

A Swatch-csoport tagjaként a Mido órájában természetesen ETA szerkezetet találunk a számlap alatt, ugyanakkor most nem az előszeretettel használt Powermatic kaliberrel van dolgunk, hanem egy ETA 2836-tal (a 2824-es dátumot és napot kijelző változata).

Mido Commander Shade Special Edition - nincsenek fülek, integrált fémcsat viszont igen
Mido Commander Shade Special Edition – nincsenek fülek, integrált fémcsat viszont igen

Mivel a tokot megfosztották füleitől, és csatként a milánóit (fonott fémcsat) választották, ezért az eredetileg férfi órának szánt Commander Shade Special Edition unisex óraként is jól működik.

www.midowatches.com