Itt a piros – Hublot Big Bang Unico Red Magic

Látszólag nincs abban semmi, ha kerámiából készítenek órát, még akkor sem, ha az történetesen piros. Nem hiába szerepel azonban az Hublot Big Bang Unico Red Magic nevében a magic / “varázs” megnevezés.

A márkát ismerőknek a kifejezés talán nem cseng idegenül, a Magic Gold biztosan eszükbe jut. Itt egy nagynyomású eljárással olyan kvázi-ötvözetet hoztak létre, amelynek köszönhetően az ilyen tokkal készült órák csak rendkívül nehezen karcolódnak. Egy “mezei” aranyóráról ez nem mondható el.

Hublot Big Bang Unico Red Magic - csak piros és fekete árnyalatok - már-már sátánian zseniális
Hublot Big Bang Unico Red Magic – csak piros és fekete árnyalatok – már-már sátánian zseniális

Hasonló varázslatra volt szükség a Red Magic esetében is. Fehér és fekete kerámiát ugyanis viszonylag könnyen lehet készíteni, még ezek árnyalataival is elboldogulnak, de a piros meglehetősen nagy fejtörést okoz. (Ahogy egyébként a többi szín is, főleg, ha élénk, lüktető árnyalatot szeretnénk.) Eddig ugyanis vagy nem sikerült egységes árnyalattal előállni, vagy legfeljebb csak a halvány rózsaszínig (bilirózsaszín) jutottak el. Bár az Hublot szeret formabontó külsővel feltűnni, egy (bili)rózsaszínű órára valószínűleg elenyésző lenne a kereslet.

Az Hublot Big Bang Unico Red Magic majd csak a hónap végén, Bázelben fog bemutatkozni, így az előállításával kapcsolatos részleteket akkor ismerhetjük meg részletesebben, egyéb paramétereket azonban már most is tudunk. Így például a tok keménységét, ami 1500 HV (Vickers). Hogy az óraiparban használt 316L rozsdamentes acélnál (140 HV) keményebb, az csak természetes, de hogy a többi, óraiparban elterjedt kerámiához képest is 300 HV-val keményebb, már figyelemre méltó.

Hublot Big Bang Unico Red Magic - Unico HUB1242-es kronográf kaliber, oszlopkerekes vezérléssel és fly-back funkcióval. A számlap felől is megcsodálhatjuk.
Hublot Big Bang Unico Red Magic – Unico HUB1242-es kronográf kaliber, oszlopkerekes vezérléssel és fly-back funkcióval. A számlap felől is megcsodálhatjuk.

A névből tudjuk még, hogy az óra a Big Bang modellek tipikus külsejét kapta, átmérője tehát 45 milliméter. Szintén a név jelzi a szerkezetet. Az Unico az Hublot sajátja, a HUB1242-es kaliber egy kronográf, amely fly-back funkcióval is rendelkezik.

Hublot Big Bang Unico Red Magic - ha a valóságban is ilyen élénk a színe, csak a vak nem fogja észrevenni
Hublot Big Bang Unico Red Magic – ha a valóságban is ilyen élénk a színe, csak a vak nem fogja észrevenni

Mivel különlegességről van szó, ezért az óra limitált mennyiségben (500 db.) debütál, de nyugodtan mérget vehetünk arra, hogy nem ez az utolsó, piros kerámiából készült Hublot óra. Talán azt sem lenne elrugaszkodott kijelenteni, hogy a jövőben más színekre is számíthatunk.

www.hublot.com