Hamilton Khaki Pilot Day Date

Idén 100 éves a márka és a repülés kapcsolata, így csak természetes, hogy megújul vonatkozó kollekciójuk. Az új Hamilton Khaki Pilot Day Date napjaink trendjeinek megfelelően kívül retrós, belül modern.

A Hamilton Khaki Pilot Day Date öt évvel ezelőtt mutatkozott be, formaterve pedig lazán a klasszikus, “B” kivitelű Flieger-órák külsejéből merít ihletet. Persze átmérője nem 55 milliméter, mint a második világháborús társaié, hanem csupán 42 mm, de így is méretesnek hat. Köszönhető mindez a rendkívül keskeny lünettának, és a percskála méretes számjegyeinek. A dizájn alapjaiban nem változott tehát, amivel egyébként a bevezetést követően évben az Interstellar nevű filmből is megismerkedhettünk (Cooper órája). Megmaradtak azok az ötletes megoldások, amelyeknek köszönhetően már akkor is szerethető volt az óra. Ezek egyike tagadhatatlanul a mutatók kialakítása. Mivel az óraskála a számlap belsejéhez került, ezért az óramutató fejét áttörték, így az érték akkor is leolvasható, ha a mutató pont felette van. Ezenkívül ha a két mutató sötétben fedi egymást egyetlen karddá olvadnak össze. Bár szubjektív szempont, de örülni lehet annak is, hogy a fekete számlaphoz fekete hátterű tárcsákat társítottak mind a nap, mind a dátum kijelzésénél.

Hamilton Khaki Pilot Day Date - a számlap a klasszikus Flieger-órákat idézi
Hamilton Khaki Pilot Day Date – a számlap a klasszikus Flieger-órákat idézi

A retrós külsőért az antikolt hatású számjegyek és a bőrszíj felel. Ez a konkrét bőrszíj egyébként szintén újdonság a márkánál, és a jövőben is ezt a megjelenést viszik tovább szíjaiknál. Megörökölte a korábban már bevezetett két tüskés zárat is, de a bőrt antikolták és a márka logóját is belesütötték, ha úgy tetszik megbillogozták. A szíj így repülős dzsekikre emlékeztethet, vagy egy szarvasmarha fartőjére, de tény, hogy az ötlet többé-kevésbé eredeti, és illik a retrós megjelenéshez. Arról nem is beszélve, hogy a stilizált “H” logó is lendületes vonású.

Hamilton Khaki Pilot Day Date - szokjunk hozzá a bőrszíj új stílusához
Hamilton Khaki Pilot Day Date – szokjunk hozzá a bőrszíj új stílusához

Ha a külső önmagában nem nyerné meg magának a potenciális vevőket, jöhet a Swatch-csoport aduásza, a 80 órás járástartalékkal rendelkező szerkezet. A Hamiltonnál ez H-40 név alatt fut, és lényegében az egyedi rotorja különbözteti meg a másik három Swatch-márkánál (Certina, Tissot, Mido) szereplő társaitól.

Hamilton Khaki Pilot Day Date - csuklón stílusosan keki környezetben
Hamilton Khaki Pilot Day Date – csuklón stílusosan keki környezetben

A Hamilton az utóbbi évtizedben a Swatch-csoport ifjú titánjává nőtte ki magát, és ez az árazáson is meglátszik. A fekete PVD tokos változatért 1000 dollárt kérnek.

www.hamiltonwatch.com