Frédérique Constant Ladies Automatic

Hölgyek eddig sem panaszkodhattak a márkára, volt választék bőven számukra is. A Frédérique Constant Ladies Automatic kollekció nyáron újabb hat modellel bővült.

Bár a márka kifejezetten hagyományos megjelenésű svájci időmérők gyártásra esküdött föl, azért ők is szépen haladnak a korral, ahogy arról a Frédérique Constant Ladies Automatic új változatai is árulkodnak. A modellek női órához képest viszonylag nagyok, átmérőjük 36 milliméter. Ez egyrészt a tok lekerekített formáinak köszönhető, másrészt persze az aktuális trendeknek, de az FC-303, illetve FC-310-es automata szerkezeteknek is kell a hely. A kettő közül utóbbit azok a változatok kapták meg, amelyeknél áttörték a számlapot.

Frédérique Constant Ladies Automatic - áttört számlap nélkül is készülnek új változatok
Frédérique Constant Ladies Automatic – áttört számlap nélkül is készülnek új változatok

 

Frédérique Constant Ladies Automatic - sokkal több a részlet
Frédérique Constant Ladies Automatic – sokkal több a részlet

Női óráról lévén szó, az áttörés szív alakú, de maga az ötlet a Frédérique Constant identitásának egyik legalapvetőbb alkotórésze, hiszen a márkát alapító és vezető házaspár ötletén nyugszik. A számlapnál maradva érdemes észrevenni annak mintázatát, amely egy új vonás a kollekcióban, ahogy a különböző színű bőrszíjak mintázata is az. Az órán a szívet mintázó áttörés másra is utal: a változatól függően 1500 és 1900 euró közötti vételárból 50 dollár a márka nagykövete, Gwyneth Paltrow által támogatott, hátrányos helyzetű gyermekek oktatását segítő alapítvány számára írnak jóvá.

Frédérique Constant Ladies Automatic - jön a bordó
Frédérique Constant Ladies Automatic – jön a bordó

www.frederiqueconstant.com