Chopard L’heure du Diamant

Lehet, hogy a Chopard L’heure du Diamant legújabb modelljei szemkápráztatóak, de messze nem csak díszítenek.

Persze ahogy lenni szokott, nincs új a Nap alatt. Bármennyire is tűnnek elragadónak az órák, valójában nem beszélhetünk alapjaiban új modellekről. A kereken 50 évvel ezelőtti változatok szolgáltak mintául – már ami a színválasztékot illeti. A Chopard ugyanis akkor kezdte el bátrabban használni a színes köveket.

Chopard L'heure du Diamant - türkizben
Türkizben

Ettől függetlenül persze az új Chopard L’heure du Diamant órák is megállják helyüket. Különösen az opál változat ígérkezik kapósnak. Mivel a számlapok a kövek egy-egy szeletéből készülnek, ezért mondhatni nem találni két azonosat közöttük. Melyek is ezek a kövek: a már említett opálon kívül malachit, lazúrkő és türkiz. A legtöbb esetben ezeket a számlapokat szakosodott cégek bocsájtják óramárkák rendelkezésére. A Chopard azonban ékszerházként is ismert, rendelkezik azzal a háttérrel, hogy maga készítse ezeket.

Chopard L'heure du Diamant - élőben is magával ragadó
Élőben is magával ragadó

Egyértelműen ezé a négy kőé a főszerep, de természetesen nem hiányoznak a gyémántok sem, amelyek az óra lünettáját veszik körbe. A csatos változatok azonban még egy egyedi vonással rendelkeznek: a fehérarany csat külső felületét kézzel gravírozzák, így adva annak fatörzshöz hasonló mintát.

Chopard L'heure du Diamant - opállal
Opállal

Természetesen joggal gondolnánk, hogy ékszeróráról lévén szó, a szerkezet csak kvarc. Ugyanakkor a 35,75 milliméteres átmérő azért már árulkodó. A tokban az egészen friss manufaktúra szerkezetet találunk. Azt egy másik női kollekció, a Happy Diamonds bevezetésének 25 évfordulójára mutatták be. A 09.01-C kaliber a jól ismert genfi csíkokat kapta díszítésként, viszont szokatlan frekvencián, 3,5 hertzen üzemel. Erre a szokásostól fél hertzcel kisebbre frekvenciára a járástartalék növelése érdekében miatt volt szükség, amely azonban így is csak szűk két nap, avagy 42 óra.

Chopard L'heure du Diamant - malachittel
Malachittel

Annak ellenére, hogy “köves” számlapos órák rendszerint korlátozott példányszámban szoktak készülni, a Chopard L’heure du Diamant modellek egyike sem limitált, ami egyértelműen a márka saját ékszeripari felkészültségének köszönhető.

www.chopard.com